Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Drama micilor din Odorhei: proștii nu mai înghit adevărul

La aproximativ o săptămână de la scandalul micilor din Odorheiul Secuiesc s-a terminat și ancheta internă de la Kaufland.

Deznodământul era evident încă de la început:

– autorul filmării, „Milițianul” așa cum se intitulează în online, a acționat precum sursa pseudonimului. Minciună, diversiune, instigare;
– nu rămâi nemâncat dacă mergi în secuime, și mai mult ca sigur că nu-ți refuză nimeni dreptul de a mânca mici, chit că-i vrei la 9 dimineața. Doar să aștepți până la ora 10 când începe programul;

Că Milițianul este o întruchipare vlogăristică a unui puber, rezultat din relația tradițională dintre Corneliu Vadim Tudor și celălalt Corneliu al istoriei, nu mai e un secret pentru nimeni. Omul trăiești din a pune secuii în ipostaze penibile. Așa-i când nivelul tău de maturitate e cât un kurtos stropșit de asfalt.

Problema nu-i că țara asta are figuri triste precum „Milițianul” (ba da, e, dar csf, ncsf).

Problema e că-s mulți proști, mii, care n-au așteptat verdictul anchetei și au vărsat lături în capul minorității maghiare din România. Pentru mulți, filmarea jenantului, a prezentat încă o „dovadă” că ungurii-s nașpa. Oricum ei trăiesc în bula neaoșă și se pupă zilnic în fundurile lor românești. Se caută reciproc de zacuscă-n beci și-și complimentează românismul.

Nu mai contează faptul că a apărut adevărul: că Milițianul știa ungurește, le-a vorbit vânzătoarelor în maghiară și a încercat să le instige.

Proștii au primit ce au vrut să audă și-s prea încăpățânați să accepte și să audă adevărul.

Le-a crescut un dop de ceară tradițională-n urechi și nu mai răzbate adevărul până la singurul neuron, ăla care-și calcă de zeci de ani cămașa verde în speranța c-o va mai purta vreodată. Dopul e atât de gros încât dacă le dai o palmă peste urechea stângă le iese o lumânare de botez pe cealaltă ureche.

Asta-i, de fapt, marea dramă a scandalului „Micii de la Odorheiul Secuiesc”: mulți români n-au avut răbdare să audă adevărul, iar când acesta a apărut n-au mai vrut să-l audă.
De specia asta trebuie să ne ferim în viață. Ăștia care-nghit pâinea pusă pe masă, pe nerăsuflate, și apoi spun că nu mai e loc de ciorbă și-s sătui.

3 răspunsuri

  1. Influencer sau nu, angajata a luat banii, desi era in afara programului. Treaba asta nu o inteleg. Cica au luat si o amenda, sau si cei de la Protectia Consumatorului sunt influenceri si blogeri? Mi se pare normal sa stii limba romana daca lucrezi in Ro cu clienti. E ca si cum as face scoala de soferi cu unul care nu are permis de conducere. (Ma rog, nu aceeasi gravitate, aceeasi idee)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.