Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Pe ce mai cheltuie banii Agenția Antidrog

Agenția Națională Antidrog (ANA) a pregătit o campanie de prevenire a consumului de canabis. Campania se numește „#PotAltfel”, ironia fiind că-n engleză pot = iarbă. Ha!

Spotul arată cam așa:

Acum, dacă ai fumat vreodată iarbă-n viața ta (eu nu, că mă bate Dumnezeu) știi că iarba nu se fumează în grupuri mai mari de două persoane. Pentru că ești zgârcit, e scumpă și în orice adunare unde se pasează un Papa Ștrumf e o persoană care nu știe să tragă și risipește magiunul.

E ăla care spune primul „frate, m-a luat!”. Penibil.

Apoi, dacă ai fumat maria nu-i o regulă să treci la alte droguri. Nu s-a trezit niciodată vreun junkist și-a spus „azi trec la următorul nivel, bag heroină!”. Asta-i o prostie. Nu există o liniaritate între iarbă și alte droguri, cum nu înseamnă că dacă îți începi viața sexuală cu o femeie vei ajunge să faci sex cu 10 în același timp.

Iarba-i iarbă. Punct.

Poți să fumezi toată viața și să-ți fie silă de alte droguri.

Oricum, subiectul drogurilor e amplu, ține de mai multe paliere: medicină, psihologie, mediu, nivel educațional. Nu faci o porcărie de spot TV în care pui toate drogurile la grămadă și spui că toate distrug viața. Că nici eu nu spun că toți politicienii sunt de rahat și nocivi, cu toate că tentația e mare.

Unde mai pui că-n spotul Agenției Antidrog n-avem alte vicii nocive: fumat, alcool, zahăr, fast-food. A, stai, astea-s bijniss-uri pe față.

Problema cu iarba ține de cuvântul ăla pe care mulți români nu-l știu: exces. Iarba-i bună dacă nu-i în exces. La fel și alcoolul. E bun un păhărel, dar din când în când 10 vasluieni consumă o cisternă, violează o minoră și sare lumea de fund că „alcoolul le-a întunecat mintea”. Da, alcoolul era problema…

Revenind la clipul #PotAltfel, îl putem face oricând valabil și pentru alte excese.

Tot ce trebuie să faceți e să vă imaginați tânărul din spot pupând o icoană la 3 ani. E ținut în brațe de mamă și aplecat deasupra unei racle. O voce spune „am început cu cei apropiați”.

În următorul cadru îl vedem pe puști sub sutana unei preot, pe la 13 ani. „Apoi am început să merg singur”.

Următorul cadru e cu adolescentul de 18 ani la coadă la moaște cu babele. „Anturajul mi-a spus că-i bine”.

Și-n ultima imagine, tânărul devenit adult, aruncă cu pietre în gay/unguri/refugiați/musulmani și ține o icoană deasupra capului.

Apoi își dă seama că nu poate altfel pentru că așa a crescut, așa a fost îndoctrinat. #NuPotAltfel

ANA, cu banii cheltuiți pe campania asta făceai cel mai mare cui din lume și instaurai pacea mondială. Dar mna, tu poți altfel.

Un răspuns

  1. Daca canabisu e risc at dece p*** mea il revindeti la minorri la pret extra redus ca apoi sa prindeti mary dealeri un sfat faceti in plm o lege dreapta nu campani de reintroducere prin spalare a creierului …prosti p***

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.