Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Constientizare, coordonare, concentrare – terapia 3C pentru copiii cu autism (P)

Copiii cu autism merita toata atentia noastra. Toata sacrificiile facute de parintii copiilor cu autism sunt, de fapt, exemple de eroism pentru ca da, parintii copiilor cu autism sunt adevarati eroi!

Vreau sa vorbim astazi despre terapia 3C. Denumirea sa inseamna, de fapt, cele 3 etape pe care le urmareste: constientizarea, coordonarea si concentrarea copiilor cu autism. Aceasta terapie a fost dezvoltata de un profesor de arte martiale, Paul Cojocaru, ce a inteles ca ceva lipseste din tot procesul de recuperare al copiilor cu autism – planul prin care copii cu autism sa isi constientizeze propria corporalitate si autonomia psihomotorie.

Centrele specializate folosesc terapia 3C – rezultatele nu intarzie sa apara!

Acum parintii aflati in nevoie pot beneficia de terapie 3C in Suceava in cadrul centrului Pas cu Pas. Terapia 3C este compatibila si cu celelalte terapii folosite pana in momentul de fata pentru diminuarea manifestarilor copiilor cu autism. Totusi, parintii a caror copii sufera de autism trebuie sa stie ca terapia 3C nu poate substitui logopedia sau alte terapii.

Terapia 3C este de fapt terapia prin sport, terapie prin care copiii cu autism invata sa mearga corect, sa alerge, sa foloseasca corect anumite obiecte, sa mearga in echilibru pe o barna, dar si sa schimbe voluntar directia mersului. Dupa numaroase sedinte copiii vor intelege utilitatea miscarilor invatate, dar si valoarea lor practica.

Totodata, prin terapie 3C, asa cum se realizeaza si la Centrul Pas cu Pas din Suceava, se urmareste si disciplinarea – deosebirea comportamentelor permise de cele nepermise.

Chiar si asupra minimelor abilitati de comunicare terapia 3C are rezultate. Copilul cu autism va primi comenzi vocale ce vizeaza miscarile pe care trebuie sa le faca in timpul antrenamentelor. In momentul in care se va descurca sa le execute corect, acesta va capata o mai mare incredere in sine, iar dorinta de a experimenta si mai multe lucruri noi va creste.

Daca incepe sa foloseasca abilitatile dobandite prin terapie 3C in viata de zi cu zi putem spune ca devine usor usor psihomotric independent. In timp poate deveni un copil asistat partial sau neasistat.

Parintii copiilor cu autism din Suceava au un prijin de nadejde – Centrul Pas cu Pas. Sediul centrului se afla pe strada Marasesti, nr.18, etaj 4, camera 8. Programul este de luni pana vineri, iar pentru mai multe detalii personalul centrului poate fi contactat la numarul de telefon 0721 861 125 sau prin e-mail: [email protected].

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.