Sunt printre noi #3

Cel mai frumos lucru la rubrica asta e că sunt ferm convins c-o să găsesc materie primă non-stop. Nu ratați primele două dezvăluiri: 1 și 2.

#1. Dumnezeu întârzie

Știm deja că Dumnezeu nu-i impulsiv și nu pedepsește la cald. Așteaptă să treacă puțin timp, eventual să uite păcătosul ce a făcut și apoi lovește. Bulgariu Ion a citit cu siguranță cartea sfântă de știe cum stau lucrurile. Așteptăm și o părere din partea lui Dumnezeu. Înțelegem întârzierea.

#2. Așa cum meritați

Acum ceva timp un articol vorbea despre niște familii de români care se întâmplă să fie de etnie romă și săraci, evacuați din niște case. Dan Abi a concluzionat întreg scandalul astfel încât să nu ne mai certăm aiurea și să căutăm scuze, motive, explicații. „Dacă ești ceea ce ești merită să trăiești precum ești” – Dan Abi, Facebook, 2021

#3. Rușinea părului lung

Klaus Iohannis la chemat pe Ivan Patzaichin să-i dea o distincție. Canoistul s-a dus la Cotroceni cu ditamai părul, o coadă mare prinsă la spate. Așa ceva… mai mare rușinea. Până și Iohannis a zis: „lipovene, ai noroc că-i televiziunea aici. Dacă te vedeam la poartă cu freza asta nu-ți mai deschideam ușa”.

#4. Orgiastica plăcere

Acum ceva timp am postat eu ceva despre Vadim (un text care mi-a adus și block de la Facebook pentru 24 de ore, algoritmul crezând că fac apologia extremismului. Facebook nu știe sarcasm). Postarea aia a atras și păreri contradictorii, agurmentare, precum mesajul primit de la Leonida. Așa cum vedem, fanul politicii Vadim-Șoșoacă apelează la micționarea inanimată pentru întărirea argumentării, plecând de la evidența „nulității” și a gabaritului meu („uscatule”), concluzionând penetrant, dar debusolant la nivel de sexualitate față de Șoșoacă.

Internetul nu greșește niciodată.

#5. Mădălina Ghenea nu face nimic pentru România

Adevărul e că Mădălina Ghenea chiar nu pare interesată de România. Ar putea să renunțe la obiectele de lux și sânii goi pentru a face ceva în sectorul agro-turistic, dar e clar că nu îi pasă și sunt ferm convins, așa cum punctează și Silviu, că doarme foarte liniștită știind că n-avem autostrăzi în Moldova. Rușine. Rușine. Și mie-mi este jenă că sunt român. Romîn. Romin.

#6. Compilația

Nu știu cine a făcut această superbă compilație de mesaje, dar apreciez nespus faptul că n-a acoperit numele autorilor. Hai să jucăm un joc. Se numește: „Câți dintre cei de mai sus îți sunt rude de gradul 1, 2 sau 3?”. Pentru fiecare individ găsit trebuie să-ți dai o palmă. Câștigă cine se bagă-n comă din lovituri.

#7. Mama la copii, pofta inimii

Vă las cu un mesaj pe care l-am primit în sfânta zi de Paște. Doamna Gheorghița din Hârlău pare o fire religioasă, dar mai mult ca orice pare o mamă. Bine că noi nu suntem ca nenorociții ăia din Norvegia care-ți iau copilul dacă văd că ești prea slobod la urări și ai un caracter prea original. Dacă eram într-o țară anormală doamna Gheorghița era chemată să dea explicații pe la vreo secție pentru mesajele trimise pe net și apoi (probabil) trecea printr-o sesiune de verificare a capacității de parenting. M-am liniștit știind că doamna Gheorghița o să-și crească liniștită copiii și o să le împărtășească din inteligența ei. Da, absolut! Viitorul o să fie de aur!

Revin când mai găsesc români cu păreri interesante. Sunt printre noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.