Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Sunt printre noi #3

Cel mai frumos lucru la rubrica asta e că sunt ferm convins c-o să găsesc materie primă non-stop. Nu ratați primele două dezvăluiri: 1 și 2.

#1. Dumnezeu întârzie

Știm deja că Dumnezeu nu-i impulsiv și nu pedepsește la cald. Așteaptă să treacă puțin timp, eventual să uite păcătosul ce a făcut și apoi lovește. Bulgariu Ion a citit cu siguranță cartea sfântă de știe cum stau lucrurile. Așteptăm și o părere din partea lui Dumnezeu. Înțelegem întârzierea.

#2. Așa cum meritați

Acum ceva timp un articol vorbea despre niște familii de români care se întâmplă să fie de etnie romă și săraci, evacuați din niște case. Dan Abi a concluzionat întreg scandalul astfel încât să nu ne mai certăm aiurea și să căutăm scuze, motive, explicații. „Dacă ești ceea ce ești merită să trăiești precum ești” – Dan Abi, Facebook, 2021

#3. Rușinea părului lung

Klaus Iohannis la chemat pe Ivan Patzaichin să-i dea o distincție. Canoistul s-a dus la Cotroceni cu ditamai părul, o coadă mare prinsă la spate. Așa ceva… mai mare rușinea. Până și Iohannis a zis: „lipovene, ai noroc că-i televiziunea aici. Dacă te vedeam la poartă cu freza asta nu-ți mai deschideam ușa”.

#4. Orgiastica plăcere

Acum ceva timp am postat eu ceva despre Vadim (un text care mi-a adus și block de la Facebook pentru 24 de ore, algoritmul crezând că fac apologia extremismului. Facebook nu știe sarcasm). Postarea aia a atras și păreri contradictorii, agurmentare, precum mesajul primit de la Leonida. Așa cum vedem, fanul politicii Vadim-Șoșoacă apelează la micționarea inanimată pentru întărirea argumentării, plecând de la evidența „nulității” și a gabaritului meu („uscatule”), concluzionând penetrant, dar debusolant la nivel de sexualitate față de Șoșoacă.

Internetul nu greșește niciodată.

#5. Mădălina Ghenea nu face nimic pentru România

Adevărul e că Mădălina Ghenea chiar nu pare interesată de România. Ar putea să renunțe la obiectele de lux și sânii goi pentru a face ceva în sectorul agro-turistic, dar e clar că nu îi pasă și sunt ferm convins, așa cum punctează și Silviu, că doarme foarte liniștită știind că n-avem autostrăzi în Moldova. Rușine. Rușine. Și mie-mi este jenă că sunt român. Romîn. Romin.

#6. Compilația

Nu știu cine a făcut această superbă compilație de mesaje, dar apreciez nespus faptul că n-a acoperit numele autorilor. Hai să jucăm un joc. Se numește: „Câți dintre cei de mai sus îți sunt rude de gradul 1, 2 sau 3?”. Pentru fiecare individ găsit trebuie să-ți dai o palmă. Câștigă cine se bagă-n comă din lovituri.

#7. Mama la copii, pofta inimii

Vă las cu un mesaj pe care l-am primit în sfânta zi de Paște. Doamna Gheorghița din Hârlău pare o fire religioasă, dar mai mult ca orice pare o mamă. Bine că noi nu suntem ca nenorociții ăia din Norvegia care-ți iau copilul dacă văd că ești prea slobod la urări și ai un caracter prea original. Dacă eram într-o țară anormală doamna Gheorghița era chemată să dea explicații pe la vreo secție pentru mesajele trimise pe net și apoi (probabil) trecea printr-o sesiune de verificare a capacității de parenting. M-am liniștit știind că doamna Gheorghița o să-și crească liniștită copiii și o să le împărtășească din inteligența ei. Da, absolut! Viitorul o să fie de aur!

Revin când mai găsesc români cu păreri interesante. Sunt printre noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.