Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Sunt printre noi #1

Lorin Fortuna ne spunea acum mulți ani că Baphomet androginul e printre noi, iar alții încercau să ne facă să conștientizăm că lumea e plină de reptilieni, gorilieni, șerpilieni ș.a.m.d..

Eu nu știu dacă-i Baphomet pe aici (și nu știu ce caută-n România).

Nici când vine vorba de șerpilieni, carcalacieni și acarieni nu știu ce să zic. Unii privesc non-stop spre cer așteptând un semn de la extratereștri, ba chiar insistă că omuleții verzi sunt deja aici, camuflați în oameni obișuiți.

Nu știu ce să zic legat de cele de mai sus, dar printre noi sunt cu siguranță oameni pe care m-am hotărât să nu-i las în semi-anonimatul unor secțiuni de comentarii. Mai ales după ce am scris zilele trecute despre cum unii apropiați vor să se închidă în bule fizice.

Sunt oameni care vor să le fie auzit glasul și sunt ființe de a căror existență vreau să fim conștienți. De ce să nu-i ajut? De ce să nu știm de ei?

Printre noi sunt și următorii:

#1

Recentul caz cu bebelușul mort după botez a scos la iveală două categorii distincte: ăia care cred că bebelușul mort e acum în Rai, că moartea lui a fost rodul unui minunat plan divin și cei care cred că oamenii implicați în botez (preotul și părinții) merită zeci de ani de închisoare (în unele cazuri pedeapsă capitală) pentru că sunt adepții unei religii.

Articolul care a atras foarte multă atenție a fost cel de pe platforma de maxim dezmăț habotnic OrtodoxInfo.ro cu titlul „Bebelușul botezat s-a dus direct în RAI”.

Dacă vă uitați pe pagina lor de Facebook să vă vedeți un oarecare echilibru între cei care spun că bebelușul a fost norocos (fiind ales de Dumnezeu) și cei care doresc moarte în chinuri preoților și părinților.

Vă invit să descoperiți și singuri acele comentarii și să vedeți dacă știți pe cineva de pe acolo.

#2

Zilele trecute cei de la Vice au avut un articol cu „10 mituri stupide” despre România comunistă. În comparație cu ce alte lucruri mai găsești pe Vice articolul ăsta e foarte bun, realizat cu ajutorul unui istoric și un om cu un minim de bun-simț istoric n-ar avea cum să-l conteste.

Cu toate astea Adrian Iancu, ceva vedetă online cu vreo 32.000 de fani pe facebook, a ținut să-și spună părerea de mai sus. De asemenea, dacă vă uitați la el prin cont o să vedeți că-i fiert pe iubire pentru regimul comunist.

Eu am 13 prieteni în comun cu el pe Facebook. Cum? De ce? Până când? Habar n-am. Cert e că, așa cum spune și Adrian Iancu în comentariul de mai sus, „restul e istorie”.

#3

Aici intrăm pe teritoriul anonimatului aproape perfect. Comentariul de mai sus e posibil să-i aparțină unui „Marinescu Nicu”, „Marinescu Niculae/Nicolae” sau „Marinescu Nicușor”. Lista rămâne deschisă: Nimicușor, Niciunșor, Nicînviseletale ș.a.m.d..

Nick și-a spus punctul de vedere la un articol din Adevărul despre o mamă bătută de copiii ei cu parul în timp ce soțul/tatăl filma și se distra.

De remarcat soluția „antitetică” pe care Nick o recomandă într-un caz de violență domestică: mai multă violență, a.k.a. „alint” anal.

Când o să mai găsesc opinii interesante emise de poporani o să vă anunț. E bine să știm de ei și gândurile lor. E bine să știm că sunt printre noi.

2 răspunsuri

  1. Știam de ei dinainte. Niște oameni blocați pe partea de a mai analiza ce spune cealaltă parte. Poți să le arăți, să le explici, cu frumosul sau cu urâtul, tot o vor ține pe a lor chiar și cu prețul de a rămâne știrbi. Ei vor să-și audă părerea din gura altora, să se alieze cu ei, să caute și mai multe persoane care au aceeași idee ca să ajungă o voce în rândul oamenilor. Un mod prin care ai putea să mai ameliorezi din defensiva acestor persoane e să spui: că au dreptate, dar și ideea voastră nu e cea mai rea posibilă, și așa poate, poate vor analiza mai bine și ideea voastră. Nu știu dacă e bună ideea asta dar la altceva nu mă pot gândi acum.

  2. Te invit în secțiunea de comentarii a articolelor lui Gelu Duminică pe Adevărul. Să vezi acolo dezmăț discriminatoriu-rasial. 😀 enjoy!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.