Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Olguța știe engleză cât nivelul de trai în Oltenia

Probabil că până la ora asta ați văzut filmarea cu madam Olguța Vasilescu, faraoanca de la Ministerul Muncii, vorbind în engleză la ONU despre condiția femeii.

Pentru cine n-a apucat, clipul mai jos:

Bun.

Chiar și cei care nu știu limba lui Brexit pot recunoaște că Olguța vorbește în engleză precum un copil cu Sindromul Down care n-a vorbit niciodată în engleză. Partea genială e că prezența Olguței la ONU a subliniat tema discuției și am oferit și un exemplu de ce înseamnă „condiția femeii în România”.

E marketing pur! Dacă trimiteam la ONU o literată credeau ăia că-n România femeia are o condiție bună. Așa, defilând cu Olguța, am arătat ce jalnică-i situația femeilor în țară. Poate ne dau ăia niște fonduri dacă ne ducem cu toate olguțele. Data viitoare s-o trimitem pe Floricica Dansatoarea să-i băgăm p-ăia în fibrilații și să ne doneze ∞ coco pe motiv de milă profundă.

Revenind la engleza șefei de la Muncă, ea e bună. Serios. Ok, nu e bună, dar e direct proporțională cu nivelul realizărilor.

Cu toate că nu există o legătură între cele două, performanța lingvistică a Olguței e direct proporțională cu performanțele zonei peste care a domnit ani buni, fiind aleasă democratic și considerată o reprezentantă de seamă a Olteniei. Cel puțin la nivel de partid.

Cu tot respectul pentru olteni (și teamă de ce mă așteaptă acasă), dar când primărița celui mai mare oraș din regiune e cercetată de mită și spălare de bani, dar apoi e votată masiv pe listele de deputați și ajunge ministru al Muncii… mă-nțelegi, vericule?

Conform tuturor statisticilor, Oltenia este printre cele mai sărace zone din țară.

De fapt, este cea mai săracă, fiind la nivel regional pentru țară ce e Vasluiul pentru restul județor. Știu că te doare-n mândrie, dar asta-i realitatea.

Și acum, ironic, Olguța se ocupă de Ministerul Muncii, venind dintr-o zonă cu numeroși șomeri și asistați. Poate că ăsta-i geniul lui Dragnea: să vină oropsita asta să schimbe țara din temelii. Mai știi?

În concluzie, Olguța are multe de făcut în mandatul ăsta. Să învețe engleză, să propună proiecte viabile pentru piața muncii și să-și scoată consătenii din sărăcie, lene și letargie. Știu că ea visează arene de fotbal pe pământ oltenesc, dar fotbalul nu ține de foame. Uite, cu banii investiți în arena aia de la Craiova construia căcăstoare de interior pentru toți oltenii care încă-și mai fac nevoile în fundul curții, fiind campionii UE în topul WC-uri Afară. Dar fie, se pot duce să pe Craiova Arena, să se c*ce acolo de bucurie că echipa lor a reușit o bășină.

P.S. – poza de mai sus este de pe Wikipedia. Amuzant cum Olguța apare pe Wiki într-o blană scumpă, în contextul în care e politician. Mna, să balansăm, o prezint și-n postura în care dă haina de pe ea pentru popor.

P.S. 2 – e slut-shaming dacă am pus poza asta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.