Nu-mi e frică de Doamne-Doamne, ci de Femei-Femei

Dacă nu punem o cruce și pe Marte am trăit degeaba!

Un senator PSD (al cărui nume nu mai contează pentru că oricum n-o să mai auzim de el) și-au pus mintea la contribuție și-a gândit una practică și utilă: o cruce mare cât o coadă la moaște, în buricul Bucureștiului.

Crucea în cauză se vrea cu beculețe și leduri, fiind din ce-mi dau eu seama o „cruce aeroport”.

Practic, o să construim un transmițător luminos pentru civilizații aflate la nouă galaxii distanță.
cruce 3
De ce? Se dorește un monument prin care să ne amintim crimele comunismului. Eu personal credeam că tot ce ne înconjoară este o reamintire a crimelor din perioada comunistă. Blocurile, bulevardele, mentalitatea păguboasă… astea nu sunt tot monumente comunistoide? Aparent nu. E nevoie de o cruce.
Dacă n-o să ne oprim din febra asta de a pune cruci peste tot în România în curând n-o să mai poți vedea orizontul de ele. Aparent crucea este singurul element care-l face pe român să țină minte chestii. Dacă-i p-așa, de ce nu punem cruci și-n manuale, poate așa ajung și elevii să țină minte ceva. Nu?
Sunt atâtea situații pentru care n-am montat o cruce încât nu-i de mirare că nu ne mai apără Dumnezeu și ne dă urgii. N-am pus cruci să ne reamintim de Mineriade, n-am pus cruci la arestarea lui Mazăre și evident că n-am pus nici măcar o troiță când și-a pus Trăistariu păr. Suntem într-un crunt deficit de cruci și e posibil ca Uniunea Europeană să ne taxeze pentru asta. Lor nu le pasă de autostrăzi, ei vor să avem A1 cruci, A2 cruci, A3 cruci, ș.a.m.d..
cruce 2
Poate n-ați înțeles de ce sunt cruci pe marginea șoselelor din România. Din două motive logice. Să vă reamintească faptul că „viteza ucide”, ori că „traversatul ampulea ucide”, dar și pentru că țara noastră se vrea singura din lume cu gard de cruci pe toate drumurile. Pentru că-n curând la asta o să ajungem.
Acum s-a găsit apă pe Marte. E păcat să nu punem și acolo o cruce prin care să preamărim moartea eroilor martiri care și-au dat viața pentru noi și litoralul marțian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Texte pe mail: