Georgeisme

Nu-mi e frică de Doamne-Doamne, ci de Femei-Femei

Cred că știu cum putem stopa mocirla de la TV!

M-am gândit serios la subiectul ăsta.

Mai ales după ce presa internațională a preluat știrea cu Guță în timp ce-și altoia amanta în direct la “Un Show Păcătos” (Kardashians de România – ar vrea Kim Kardashian fund cât burta lui Guță). Unde pui că ultima nebunie televizată vine pe fondul unui exces de Leo de la Strehaia. Măruță trebuie să se redreseze și să aducă invitați senzaționali. REPEDE! De la fata violate încoace n-a mai făcut nimic notabil…

Dar cum putem stopa mizeria de la TV? Păi sunt trei pași mari pe care am putea să-i facem:

  1. Să n-o mai numim “manea”

Recent am ascultat piesa trupei Altar, manifest împotriva manelizării naționale.

Trebuie să ai o părere foarte bună despre tine și foarte proastă despre oamenii din jurul tău dacă trăiești cu impresia că o darabană și niște versuri agramate pot îndobitocii o nație. Pun rămășag bani grei pe faptul că dacă dintr-un mediu sărac scoți manelele nu vei cultiva genii. Inteligența costă bani/resurse. Dar asta este o subtilitate pe care am discutat-o și-n cele 60 de secunde din Recenzii la Chestii, episodul 6.

Recenzii la Chestii! Ceva serios. După episodul ăsta putem trage o singură concluzie: 1. Sunt un manelist dă rahat! SAU…

Posted by George Bonea on Sunday, September 27, 2015

Ce vedem la TV intră la categoria “manea” doar pentru că-s preponderant cântăreți de manele, dar situația este atât de tragică pentru posturile care se coboară într-un asemenea hău încât e mai corect să spunem că la TV vizionăm “emoisme”.

 

  1. Să contestăm organizatorii, nu circarii

Vă mai amintiți faptul că fiica regelui Mihai organiza lupte ilegale de cocoși în SUA? Dacă judecătorii americani ar condamna evenimentul precum gândesc o mare parte din telespectatorii români am ajunge să învinovățim cocoșii pentru că s-au dedat la asemenea violențe fără discernământ.

Când vă uitați la o porcărie marca WOWBiz/Show Păcătos/Măruță nu uitați că o echipă întreagă se ocupă de buna desfășurare a circului pe care voi îl priviți. Se-nvârt actori, bani și scenarii. Nu contest faptul că sunt și momente spontane de jeg, dar sunt aprobate tacit de toată lumea pentru că “rupe rating-ul”.

Așa că dacă vă puteți înfrâna pentru o secundă, când vreți să-i umpleți frigiderul lui Guță nu uitați că este foarte posibil să-i fie deja plin cu fructe, caviar și carne de vită argentiniană din banii primiți de la Antene pentru a face puțin rating.

guta

  1. Puterea diagnosticului

Personal pun mare preț pe opinia unui psiholog. Știu că în România psihologii sunt ultima opțiune după preot-rude-vecini-necunoscuți în autobuz-medici-vrăjitoare, dar sunt ferm convins că oamenii ăștia merită mult mai mult credit.

De ce sunt buni psihologii la TV? Dacă prin tot ceea ce faci demonstrezi că ești un psihopat care nu merită nici măcar plimbat p-afară cu lesa, evident că nu-ți mai creditez nici măcar virgulele din propoziții. Cineva specializat trebuie să fie mereu acolo în platou și să atragă atenția când telespectatorii sunt victimele lobotomiei.

Asta trebuie făcut și-n cazul posturilor TV. În loc de asistente TV mai bine ar angaja psihologi TV. Oameni care să stea între Capatos și Guță și să le explice amândurora până le curge o băluță din colțul gurii că sunt toxici prin tot ceea ce fac, promovează și gândesc. Și că probabil vor muri triști și deprimați de munca lipsită de însemnătate pe care o fac. 

Și dacă ei nu vor înțelege asta (și-s șanse mari să n-o facă) sunt sigur că-n fața televizoarelui sunt alte persoane care vor realiza faptul că-și consumă ore bune din viață investind în băligar televizat.

post-64144-homer-simpson-stupid-TV-be-mor-r2kL

3 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.