Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Trebuie să fie o boală

Cred că hoția e boală. Ori viciu. Dacă-ți e greu să te lași de țigări și alcool trebuie să fie cu mult mai dificil să renunți la a face jmenozeli.

De foarte mult timp mă întreb ce îi face pe unii să nu se oprească. Dacă ai furat un milion de $ de ce mai continui? De ce să nu te retragi în glorie și-n liniștea vreunui orășel călduros, ori pe vreo insulă? Ce te împinge să bagi mâna și mai adânc în sac, mai aproape de capcane? O combinație de câteva milioane de euro îți oferă o viață relaxantă. Ție și următoarelor generații. De ce să nu te oprești?

Pentru că te tolerează mulțimea? Nimic de zis, adevărat.

Faptul că sunt și alții ancorați în mecanism și dacă te oprești în tragi în jos? Potențial de adevăr și aici, dar ceva-cândva trebuie să spună „stop”.

Mă gândesc la Piedone, acum după ce au apărut stenogramele cu și despre buticurile de la metrou. Mi se pare îngrozitor că nu poate să se oprească. Oare ce e în sufletul lui?

E urmărit de Colectiv, mai are pe căciula și musca carnetului de la Pitești, acum e prins la interval și de o combinație cu „lumea bună” de la metrou (asta ca să ne facem o imagine și despre cine conduce subteranul capitalei). Pariez că dacă-i scuturat din toate părțile o să cadă multe nasoale de pe el.

Nu putea să stea cuminte un mandat? Cât să prindă drag de el (poate) cei mai impresionabili votanți din București (după atâtea mandate cu Vanghelie nu merită altă titulatură cei din 5) și să-și asigure o domnie pe viață?

N-a putut.

Și nu cred că poate.

Poate că-i vreun sevraj care te apucă dacă n-ai făcut o combinație câteva luni. Habar n-am ce e, dar am senzația că poți să scapi de orice, dar nu poți să te lași de șmecheria din tine.

Dacă cinematografia modernă a început să-i trateze pe Joker și Cruella ca victime, traumatizați care abuzează, hai să vedem unde s-a greșit în creșterea lui Piedone ca să știm de ce să ne ferim pe viitor.

2 răspunsuri

  1. Nu am vazult Cruella, dar Joker e departe de a trata ca victima personajul. Cand spui despre un om traumatizat ca abuzeaza, nu inseamna ca il tratezi ca victima. Din pacate, e una dintre realitati care nu glorifica nici victima nici abuzatorul. E un cerc vicios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.