Tocmai am „construit” Circul Foamei al Mântuirii Neamului

Am aflat că BOR-ul este în incapacitate de plată și este pregătit să sisteze lucrările pentru măgăoaia aia ordinară de lângă cealaltă măgăoaie ordinară.

Cică mai au nevoie de 80-100 mil. de lei (aprox. 22 mil. euro), altfel închid șantierul și să vezi apoi inundații în toată țara, ciumă bubonică și invazie de lăcuste pe poporul ăsta infidel. Da, am putea să facem glume și să-i punem pe purtătorii de fuste negre să-și amaneteze limuzinele pentru a-și ridica templul, dar treaba-i mai serioasă pentru că apar în scenă sclaveții politici.

Dan Tudorache: „sunt praf, dar lumea m-a votat”
Dan Tudorache: „sunt praf, dar lumea m-a votat”

Până acum, dacă n-ați fost la curent cu buna desfășurare a lucrărilor, mare parte din bani au provenit din donații de partid și de la primari mărinimoși. Precum primarul de la Sectorul 1, Dan Tudorache (PSD). Acesta s-a oferit să doneze 10 mil. de lei din bugetul primăriei pentru catedrală, de parcă-i dă de la el din portofel, dar acum câteva zile nu voia să dea câțiva lei pentru Spitalul de Arși pentru că ăla e un „spital național”. Eu nu știu ce să-i doresc mai mult lui Tudorache și alegătorilor lui… să ardă-n zmoala lui Scaraoțchi pentru fariseism purulent, ori să-i năpădească vreo bacterie în Spitalul de Arși?

Cei de la USB au propus o dezbatere publică vis-à-vis de acest subiect, dar nici nu vreau să mă gândesc la rezultat. Adică, dacă majoritatea alegătorilor au votat cu PSD e clar că vor vota Pro-ViațăVeșnică, nu Pro-Viață. Zic și eu. Sunt pesimist.

În concluzie, dacă închid ăștia șantierul măgăoaiei o să fie… nici nu știu dacă-i de bine sau nu. Ceaușescu voia să facă niște alimentare uriașe (proto-hypermarket-uri românești) și ne-am trezit după 1990 cu niște Circuri ale Foamei. Din scheletul catedralei o să rămână un Circ al Ipocriziei Creștine. Și-o să se transforme într-o frumusețe de mall peste câțiva ani. Nu vă stresați. Și-n mall e același nivel de ipocrizie ca-n biserică, dar pe bani mai puțini.

Dumnezeu-Tatal

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.