Ce-ți doresc eu ție, IS-78-GBU

Ai dormit bine IS-78-GBU?

Ți-ai început săptămâna odihnit? Știu că vrei să mai moțăi și să te întorci de pe o parte pe alta. „Încă 5 minute”. Au început să ciripească păsărelele și asta te enervează? Ca să nu mai spun de fraierii care pleacă luni dimineață la muncă, nu? N-ar putea să coboare scările mai încet? Chiar trebuie să meargă toți dimineață la toaletă, să tragă apa și să auzi tu zgomotul țevilor încărcate? Câtă lipsă de empatie pe vecinul de deasupra să-și întrebe soția, cu voce normală, unde-i este cravata preferată. Să nu mai vorbesc de vecinii de pe palier care trântesc ușile când pleacă. Bă, dar chiar așa nu poate nimeni să facă liniște pentru IS-78-GBU?

Apropo de somn IS-78-GBU. Știi chestia aia de o ai la mașină? Aia de cică te anunță când îți fură cineva căruța. Alarmă-i spun ăștia, eu o numesc „inutilitate”. Ghici ce?! Aseară, de pe la vreo 11 noaptea până la 3-4, a sunat non-stop. Știu că nu-ți vine să crezi, e incredibil, dar eu îți recomand să-ți deschizi frigiderul și să-ți suni rudele. Ești rezolvat pe viață în materie de carne. Ai Crăciunul și Paștele asigurat până la a III-a generație. Așa suntem noi, cartier mărinimos. Ți-am dat din suflet.

Tu probabil nu ți-ai auzit alarma. Probabil că nu ai stat în proximitatea ei. Adică ai parcat pe unde ai găsit loc și apoi te-ai dus în treaba ta, sau în defuncții mamei tale, cum ți-a transmis unul de la balcon. Nu te judec pentru asta. Și eu mai parchez la distanță de casă. Decât să încurc pe cineva, mai bine merg 5 minute pe jos.

Așa-i frumos.

Faza e că eu n-am alarmă la mașină. Și nici nu-mi doresc. Nu-i văd rostul. S-au furat mașini și cu oameni în interior, dar cu un rahat de țiuitoare pe care orice șuț amator știe s-o dezactiveze. Tu aparent nu te-ai gândit s-o oprești. Te-ai gândit că dacă tânjește vreunul la dricul tău cu patru uși o să se sperie când începe nebuna să facă urât. Și urât a făcut. Eu am adormit cu draci și blesteme la gură pe la vreo 2-3 noaptea, dar asta nu înseamnă că s-a oprit alarma. Sigur a ținut concertul până mai târziu. Chiar mă gândeam că am dat ca prostul bani să merg la Electric Castle când puteam să stau o noapte lângă mașina ta. Niu-niu-niu-niu-niu-…-niu. Tot techno-rave-house și ăsta. Mixeaz-o p-asta Skrillex!

Când am coborât dimineață să plec la muncă, precum ceilalți fraieri care au vrut să doarmă aseară, am văzut că ți-a lăsat cineva un ou pe geam și ai un ștergător ridicat. Nu-mi vine să cred în ce cartier locuiesc. De unde vin eu, acolo unde nu există metrou și nu răsare soarele peste blocurile vopsite de Vanghelie, aveai cel puțin fecale pe mașină. Poate și un geam spart. Un cauciuc găurit. Câteva picioare-n uși.

Poate că-ntr-o seară norocoasă îți dădea cineva foc la mașină și apoi te căuta și te bătea cu volanul incendiat. N-ai idee cât ești de norocos că ai parcat într-un cartier unde oamenii își permit să-și dea ouăle pe tine și să-ți tragă puțin de ștergătoare.

Eu sper că mai târziu, când te trezești tu, să deschizi frigiderul și să găsești carne și-n cutia cu lapte. Când îți pui cereale, surpriza aia din cutie să fie tot carne. Pasta de dinți să aibă gust de carne. Pe tricoul tău de azi să scrie cu BOLD: „Îmi place carnea!”.

Ce să-ți mai urez IS-78-GBU? Aș vrea tare mult să te închid într-o cameră cu 10 șobolani, 10 câini turbați, 10 vasluieni excitați și alarma mașinii tale, dar la cât de nesimțit ești îmi e că n-o să simți nimic.

Somn ușor IS-78-GBU și să știi că dacă diseară ești tot prin cartier, cu tot cu alarma ta prețioasă, noi vecinii ne gândim să-ți facem mașina decalotabilă.

P.S. – de remarcat faptul că n-am făcut nici măcar o trimitere la faptul că mașina e de Iași. Are și Moldova moldovenii ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.