BOR șterge ziduri, noi desenăm Catedrala Mântuirii. Că-i pe banii noștri!

S-au inflamat spiritele pentru că BOR a pus mâna repede pe telefonul roșu, a sunat pe la primării și pe unde s-a mai putut, ca-ntr-una sobornicească și evanghelicească inițiativă de acoperire a picturii murale realizate din voia Domnului și-a unei firme private pe zidurile unei clădiri vechi. Știți povestea, au scris toți despre ea, despre cenzurarea culturii, influența BOR, lingăii de la primărie, nesimțirea de a mătrășii pictura cu două zile mai devreme decât trebuia pentru evitarea protestului, etc.

Până la urmă ce vreți?

Serios, ce? Suntem într-un stat majoritar ortodox și faptul că avem un președinte de altă confesiune religioasă nu înseamnă că 90% din politicieni nu sunt pupăcioși de moaște, că 80% dintre români nu sunt „cu frică de Dumnezo” și că religia n-a câștigat câteva mandate bune (și va mai câștiga) pentru mai mulți politicieni. Sunt ferm convins că-s oameni care au reclamat pictura realizată la Piața Sf. Gheorghe.

Era evident că asta o să se-ntâmple. Și pentru a mai demonstra încă odată că este o putere, BOR a șters totul în câteva zile, cât ai spune „bogdaproste”. Și nu-mi pare rău. Da, păcat de munca celor implicați, de originalitatea și frumusețea lucrării, dar tot ce se-ntâmplă acum alimentează o ură/frustrare care mai târziu va exploda în ceva ce astăzi stă doar scris: laicitate.

Și să nu uităm un lucru foarte important pentru care trebuie să milităm cu o petiție: împreună, cu donații de partid, bani de la buget ș.a.m.d., am băgat bani în Catedrala Mântuirii Neamului. Eu, contribuabilul de catedrală, doresc să mi se calculeze spațiul direct proporțional cu „donația” făcută-n numele meu, iar pe acel spațiu să deseneze ce vor artiștii lucrării „sataniste” din Piața Sf. Gheorghe-București. E pe bani mei. La fel poate să vină oricine și pe bucățica lui să scrie „Isus Vine!”, „Fortza Steaua!” sau „O sug 0723.523.829”. E pe banii noștri.

Acestea fiind zise, vă aștept la inaugurarea catedralei cu pensule, spray-uri și culori.

Și nu vă supărați pentru evenimentul din București. Însuși Dumnezeu a spus: „fericiți cei șterși de pe ziduri că a lor este aprecierea veșnică”.

Puteți semna petiția AICI! 

DA DA, CUM ZICI TU…

dă cu părerea...

Related Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.