Polițiști pe Segway-uri și unicorni pufoși

Pentru cine n-a mai trecut prin centrul Bucureștiului, să știți că treaba-i modernizată rău. Nu, n-avem autostradă suspendată peste cluburile din Centrul Vechi și nici locuri de parcare, ci polițiști comunitari pe Segway. Sau “seguei”. Ce caută polițiștii comunitari pe așa ceva? Același lucru pe care-l caută și o pițipoancă pe tocuri de 20 cm: să-i vadă lumea inutilitatea la înălțime.

Probabil știți deja că Poliția Comunitară este un fel de suc TEC într-un club de fițe.

Zero utilitate, zero performanțe. Da, conduc minunat autoturismele de serviciu (unele chiar foarte scumpe), dar în rest nu-i vezi să fie în stare de mare lucru. Până la urmă sarcina lor e destul de simplă: amendează stăpânii de animale care nu strâng după câinii lor, amendează persoanele care aruncă gunoaie pe jos, amendează-ți colegul pentru că nu face nimic.

Dar hai să spunem că Polițiștii Comunitari sunt utili. Hai să credem cu tărie că ei cândva vor rezolva vreo situație și nu vor face abuz. Nu de alta, dar ei sunt un fel de verișorii de gradul III ai lui Robin, care știm că era un circar pe lângă Batman. Să spunem că-n Centrul Vechi există parcagii care cer bani pentru un loc pe bordură. Și tu nu vrei să le dai pentru că nu vrei. Dar parcagiul te amenință: “nu-mi dai bani? Cineva… cineva… o să-ți zgârie mașina boss. E lumea plină de nebuni”. Dar tu nu vrei. Așa că suni la Poliția Comunitară! Ta nan a nan a naaaaa!

– Poliția Comunitară! Cu ce vă pot ajuta?

– Suntem în Centrul Vechi și cineva-mi cere bani la parcare. Ilegal. Ce fac? Îl las să mă taie sau veniți repede?

– Acum ne urcăm pe Segway și venim!

Și poate nu știți, dar Centrul Vechi într-o seară de weekend e un furnicar. N-ai putea să strecori printre oameni și terase nici măcar un cocalar anorexic, darămite un burtos pe Segway care se chinuie să-și mențină echilibrul.

Așa că până ajunge acest Sedentaro-Cop la locul crimei poți să legi relații de prietenie cu parcagiul, ba chiar să-l înțelegi.

Mulțumesc Sedentaro-Cop! Din nou ai consumat bani de la buget pentru nimic! Aștept să-i văd dotați cu mingii Pokemon și placă de skateboard care levitează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.