Cercetătorii vasluieni: Se trăiește mai bine din ajutorul de șomaj

Astrele-s potrivnice cu județul Vaslui.

După ce a devenit cunoscut la nivel național prin sexul cu bătaie, sexul cu babe și apoi sexul cu surpriză, acum una dintre cele mai sărace zone din România se remarcă prin sexul cu ajutorul de șomaj. Care-i tot un viol, doar că la nivel național.

Nu în Vaslui sunt cei mai mulți asistați social, ci Teleorman, dar trendul media e să-i pulești pe moldoveni. Și oricum, pe asistații din Teleorman nu-i găsești pentru un interviu decât când ies din morminte pentru a vota cu PSD-ul.

Pro Tv-ul a mai difuzat un material cu și despre leneșii care preferă s-o scalde pe 4-500 de lei/lună, decât să plece la muncă. Și te enervezi. Ba mai mult, te frustrează lejeritatea unor păduchi sociali și faptul că-ți spun cu nonșalanță că 1.500 de lei + drum + cazare + 2 mese/zi „e prea puțin”. Asta în contextul în care recunosc și ei că “nu le-a plăcut școala”, sunt tineri, nu le cere nimeni experiență și nici diplomă. Cum să nu te enervezi?

Te enervezi pentru că-s alții care muncesc de la 16-17 ani pentru nimic. Își distrug nervii cu patroni care-i exploatează pe bani de nimic. Când am putea să stăm cu toții acasă, să facem copii, să încasăm alocații și ajutoare.

Trăiască Republica Frecangistă România!

Până la urmă îmi dau seama că se trăiește mult mai bine dacă nu faci nimic. Vorba aia: “cine nu muncește nu greșește”. Deci dacă stai degeaba îți iese totul bine. Un cuplu poate ajunge la 1000 de lei din ajutoare. Dacă mai fac și plozi înseamnă mai mulți bani. Ok, nu pleci în vacanțe exotice, dar ocazional mai ciupești ceva la păcănele și mergi la all-inclusive la bulgari. Ce cheltuieli să ai? Mâncărică, TV, telefon și țoale, că haine-și cumpără proștii care muncesc. Întreținere? De ce? Perspective de viitor? Poate pică vreo moștenire. Cărți, educație, dezvoltate? Ce ai frățică, te-ai lovit?

vaslui 3

Nu era o lege care spunea că la trei locuri de muncă refuzate pierzi ajutorul de șomaj? Cred că nu ne dăm seama cât de nocive sunt sugativele astea care preferă să trăiască pe nimic, din pensia părinților și alte combinații.

Și nu mă luați pe mine cu “să le batem obrazul că nu-i frumos”. Ați văzut ce fețe au? Ăștia-s ăia care râd la emisiunile lui Dan Negru pentru numele lui Big Bang! N-ai cum să-i redreseze cu vorba bună. Trebuie să le spui că au două opțiuni: ori mor de foame, ori pun mâna și muncesc pe bani la care nici un jurnalist cu facultate terminată și experiență nu visează. Evident că vor alege să moară pentru că-i mai puțin dureros și obositor decât munca.

vaslui 2

Sincer sunt nervos. Pe mine, pe toată lumea. Ca mine sunt mulți care au muncit din adolescență. Curier de produse cosmetice, angajat la rampă la benzinărie, redactor pe bani de drum, realizator matinal radio pe bani de biscuiți, sau în altă situație pe salariu care nu mai venea niciodată, etc. Nu fac o comparație între meserii, că toate-s grele: și să scrii mult, dar și să cablezi mașini. Dar una e să-ncepi de la 600 de lei și alta de la 1500 + drum + cazare + 2 mese/zi. Îmi vine să-i bat cu CV-ul meu peste bot…

Gata, demisionez din funcția de plătitor de ajutor de șomaj pentru alții. Unde semnez?

Un răspuns

  1. Imi pare rau ca te frustreaza faptul ca 1.500 de lei + drum + cazare + 2 mese/zi „e prea puțin”, deoarece ESTE prea putin. Numai un bou ca mine a putut lucra pe 1.500 de lei, mutandu-se din oras (deci cu cazare dar cu intretinere platita din salariu plus cheltuieli pentru intretinerea de acasa, unde nu mai locuiam). Sigur, nu aveam nici masa asigurata decat uneori, dar macar trageam pentru ceea ce credeam eu ca va fi un viitor mai bun. Intre timp s-a dus dracului totul si m-am intors acasa. Dar stii ce-i mai dureros? Aia 2 ani pierduti din viata si perspectivele spulberate pentru a ma afla acum exact in acelasi punct mort ca inainte, dar mai deznadajduit.

    Deci, mna… Pot sa-mi bag [email protected] in 1.500 de lei + drum + cazare + 2 mese/zi? Sa sclavageasca altii 16 ore pe zi penru aceste ”beneficii”, ca unora ne-a cam ajuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.