Georgeisme

Nu-mi e frică de Doamne-Doamne, ci de Femei-Femei

Împușcați-l! Nu vedeți că suferă?

Ați văzut preselecția România Eurovision? Nu? Normal, nu mai trăim în anii `90 și au apărut milioane de alte forme de divertisment care să nu implice Mihai Trăistariu, TVR și muzică jenantă.

Anul acesta la Eurovision ne va reprezenta cuplul muzical „Ilinca feat. Alex Florea” cu piesa Yodel it!

Vă invit să ascultați piesa cu puternice influențe ce se dă la radio și să sperați la o poziționare cât mai bună în clasamentul șlagărelor europene. Nu înainte să vă dau versurile de la refren și să înțelegeți despre ce e vorba:

Yodeleeii……
Yodele yodele oo Yodeleii…….
Yodele yodeleioo Yodeleeii
Wanna hear this now Yodeleio
Gonna act really crazy Yodeleeii
Yodele yodeleioo Yodeleio”

Super, nu?

Acum, lăsând miștourile pentru ediția viitoare, trebuie să recunoaștem că Eurovision-ul este o mârțoagă pe moarte, suferindă, în chinuri.

Vreau să văd audiențele făcute de TVR cu această ediție și să ne convingem, odată pentru totdeauna, că acest concurs muzical e mult sub ce oferă ca divertisment și panaș alde X Factor/Vocea României. Am un sentiment că și „Mireasă pentru fiul meu” sau „Bravo, ai stil!” bat Eurovisionul la audiențe. O să-mi spuneți că e o chestie de bugete, alea fac diferența. Da și nu. Ba chiar e bine că la TVR nu se bagă la fel de mulți bani ca la Pro/Antena pentru Eurovision că m-ar durea sufletul să văd ce kitchoșenii pot face pe banii statului.

Cred că-s unele suflete pleistocenice prin TVR care nu vor să se despartă de defuncta provocare Eurovision și trag în fiecare an speranță că România va câștiga. Vezil dom`le, pretext să mai țină în viață televiziunea de stat, să mai primească o basculantă de bani.

Și să nu mă înțelegeți greșit, n-aș vrea să dispară TVR-ul, dar ambiția asta de a trage cu dinții de un eșec de spectacol e deprimant.

E ca la înmormântări când rudele răposatului se aruncă peste sicriu, trag de el și urlă „NU TE LAS! EUROVISION, UN` TE DUCI TU?! CUI MĂ LAȘI?”.

În formula asta învechită Eurovision-ul va mai rezista fix cât PSD-ul. De asemenea, am impresia că au un target comun. E o impresie.

Și nu sunt ipocrit, recunosc: piesa de anul ăsta are vibe nou, modern, radiofonic, versuri stupide și ușor de memorat. Nu-i vreo penibilitate trăistariană și nici vreo plânsoteală specifică. Aproape că ai putea asculta Yodel it! în club. Aproape.

Dar Eurovision-ul e corupt în miezul lui. Se votează pe considerente geopolitice, prietenii, vecini și de obicei câștigă piesa care chiar e diferită și WOW!

Dacă TVR-ul tot are energie și bani(?) de Eurovision le propun să investească în altceva. Concursuri de aruncat laptop-uri, Nepotism-viteză și Cine Moare Ultimul Câștigă!

 

P.S. – sigur câștigam cu domnul de mai jos, așa cum Moonlight a câștigat Oscar-ul. Faceți voi legătura.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.