Georgeisme
Numele meu este anxietate și am George Bonea.

De ce nu învață elevii Istoria Religiilor? De frică

Romeo Moșoiu, consilier în cadrul Ministerului Educației, a declarat că elevii de 10-14 ani nu pot asimila noțiuni de doctrină religioasă.

Asta, doamnelor și domnilor, este o prostie cât „Dumnezeu a făcut lumea în 6 zile” de mare.

Poate că domnul Romeo nu este la curent cu situația tinerilor de astăzi, ori n-a mai intrat într-o școală de foarte mult timp, dar elevii de astăzi sunt foarte capabili. Ne lasă-n urmă pe zi ce trece de capabili ce sunt. Pe noi nu ne îmbătrânesc anii, ci faptul că tinerii ne depășesc prin aptitudini.

În mintea unui copil, cu vârsta între 7 și 18 ani, poți vărsa câtă informație vrei. Nu înseamnă că e utilă sau că e sănătos să faci asta, dar capul lui poate înmagazina sute de formule matematice, ecuații, ani și perioade istorice, sisteme digestive și osoase de la zeci de animale, tipuri de soluri, râuri și plante.

Folosind o metodă învechită și prăfuită, precum sunt multe manuale, poți deversa informații în mii de capete, sperând ca 2-3 să sclipească olimpic și să ridice nivelul de auto-lingușeală al patriei.

Partea bună și sănătoasă este că mintea unui copil va înmagazina ce se poate și ce-i stârnește interesul.

Copilul de astăzi manevrează cu îndemânare o tabletă de la 3 ani, spre rușinea unor adulți care o folosesc de parcă-i tocător de legume.

Copilul de astăzi, mai ales cel între 10 și 14 ani, știe mai multe chestii despre sex decât cred că-și poate imagina Romeo.

Copilul de astăzi este o enciclopedie de informații, multe irelevante și inutile în viața de zi cu zi, dar a dracu` treabă, nu poate înmagazina conceptul simplu că în lume mai există și alți dumnezei, pe lângă ăsta al nostru. Nu-l duce mintea să înțeleagă că alte popoare au alți zei, cotizează pentru alte temple și idolatrizează alte figuri.

Niște proști cu smartphone-uri la purtător.

Aș putea spune că domnul Romeo este un înapoiat, dar sunt sigur că nu ăsta-i motivul pentru care elevii de astăzi ajung să afle de sex anal, Thor, cunnilingus și Allah de pe net. Domnul Romeo protejează cu toată ființa un zid de ignoranță în jurul „inocenței” de care suferă copiii patriei. Ăsta-i adevărul. Copiii din România nu sunt inocenți, suferă de inocență și îi poți atinge doar cu rugi, moaște, mizerii la TV și pomeni electorale.

Copiii sunt „protejați” de informații care ar putea să-i facă să-și pună întrebări. Și nu vrem o țară formată din oameni care au o gândire critică. Unde ajungem cu oameni care gândesc? Catedralele Neamului nu se ridică pe banii spiritelor critice.

Țineți copiii proști și ignoranți pentru că-s mai ușor de manipulat. Să-i învățați că ei nu apar în urma coitus-ului, ci sunt aduși pe lume de o barză geto-dacă contractată de PSD pe câteva milioane de euro.

Nihil Sine Spălare Pe Creier.

3 răspunsuri

 1. George, de data asta, nu ca le-as fi citit pe celelalte, ai dat-o rau in bara!
  Romeo Mosoiu e un foarte vechi si bun prieten iar ce scrii tu acolo e cel putin fara urma de adevar.
  In primul rand Romeo e unul dintre liderii Ligii Studentilor din perioada ’90. Adica trebuie sa-i spui multumesc ca nu s-a kkt pe el si a iesit pe strada intr-o perioada in care a iesi in Piata nu inseamna plimbarea de seara+check in+poza pe facebook+tag friends. Ci se lasa cu dinti scosi, nopti pe la Militie si altele.
  Adica si datorita lui ai tu astazi blog si iti dai cu pararea despre generatia tanara.
  In al doilea rand Romeo este tatal a 5 copii minunati. Ce zici? Stie despre copii/tineri? Crezi tu ca stie cate ceva despre sistemul de invatamant?
  In al treilea rand, Romeo este in Ministerul Educatiei de mai mult timp de cat ai tu par la cuc. Cand a intrat acolo, imi aduc aminte ca l-am intrebat: ce ti-a trebuit? Stii foarte bine ca te lupti cu morile de vant. si el mi-a spus: nu-i nimic, usor usor le facem pe toate.
  Daca ai fi fost in locul lui ti-ai fi dat demisia in 3 zile. El e acolo si lupta cu fosilele pentru copii tai!
  In al patrulea rand, Oana, sotia lui este, profesor universitar, trainer, formator, coach. Au trecut prin mana ei mii de tineri din tara asta care au ajuns bine bine. Crezi ca stie cum e asta cu educatia, ce vrea, ce poate un tanar???
  In al cincelea rand, cand vorbeste Romeo, foarte multi oameni Mari tac si asculta. Ar trebui sa faci si tu asta. Am tot incercat sa te invat cat ai fost la noi dar se pare ca nu s-a prins.

  In concluzie documenteaza-te te rog mai bine inainte sa scrii despre subiecte de astea mari si care necesita poate un pic mai multa aplecare.

  Multumesc!

  1. Diferențele noastre pleacă de la religie 🙂 Și dacă a luptat la Revoluție nu înseamnă că soluția lui post-comunistă este cea mai bună 🙂 Dar putem spune că-n concluzie nu suntem de aceeași parte a religiei și că, de fapt, asta ne separă. Brief-ul domnului Romeo este simplu: o nație deșteaptă și deschisă. Nu (neapărat) creștină. Și-n publicitate copywriterii n-ar avea rezultate dacă s-ar rezuma doar la ce învață la școală și-n sistemul românesc. Cu toate că Biblia duduie de imaginație și efecte artistice.
   Și dacă-ți este prieten subiectivismul este evident, nu?

 2. Daca diferentele voastre ar pleca de la religie …chiar si intr-o ipostaza agnstica s-ar intoarce tot acolo;) ar fi macar un honest disagreement. „domnul Romeo” „Biblia duduie”, merita o sansa la o copy /writing mai bun, n’est pas?!
  George, intr-o zi, vei avea, si tu, copii….reciteste-te atunci si…by that time, cruceste-te-) probabil ca esti funny ca millenial, dar, man-bro-csf/ncsf..Florin Maxim a descris paradigma parintelui actual si autismului social de genul celui pe care il..propovaduiesti tu (pun intented)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.