Georgeisme
Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Grasele și principiile fundamentale esențiale

Ocazional mai găsești articole interesante pe Vice. Când nu-s despre boli venerice luate prin WC-uri, parafilii dubioase în mânăstiri de maici, întâmplări cu droguri și unicorni naziști.

Recent au tradus un articol despre problemele pe care le întâmpină unele femei supraponderale când vor să facă sex. Pe scurt: când ești grasă riști să primești sex de pomană și să ți se ceară tot felul de lucruri pe care „de ce să le refuzi? Ești grasă, cin` te fute?”.

Articolul e bun pentru că arată cât de îndreptățiți se simt unii bărbați.

Nu e despre „tolerarea” femeilor plinuțe (nu ți le bagă nimeni pe gât), nici despre cum e ok să-ți accepți corpul indiferent (știți deja că nu-s de acord cu normalizarea țesutului de grăsime din jurul inimii), ci despre nesimțirea unor bărbați. Atât.

La secțiunea de comentarii vedem cât de analfabeți suntem în legătură (și cu) supraponderabilitatea.

Era de așteptat să avem comentarii de la masculi feroce care înfierează grasele. Păpuși masculine cu standarde înalte trasează standardele de frumusețe cu o siguranță indestructibilă.

Am zis să vă arăt și pozele celor care știu mai bine cum e cu frumusețea feminină.

O mostră de perfecțiune umană:

Sa zică merci ca exista cineva care are erectie la ele” – Bogdan Popa

Ruseanu Sergiu zice așa: „Daca nu vor sa fie “abuzate” sa slabeasca in plm. Ca si asa slabanoagele se joaca cu emotiile barbatilor si ne golesc portofelele….. sa nu mai zic ca ne schimba ca pe sosete ( gone in 60 seconds ca nicolas cage), grasele sunt just lazy. Move ya fat ass and hit the gym

Păi nu le zice el bine?

Daca nu le convine sa slabeasca atunci, selectie naturala” – Sorin Gheorghe

Sorin e tată (conform pozelor mândre de pe Facebook). Are un băiețel. Să fie sănătos și sperăm că el n-o să fie niciodată gras pentru că știm cum funcționează selecția naturală. De combinat cu o grasă nu se pune problema. O să-l învețe tati să evite grasele. Să le ocolească cum poate.

De glume n-are rost să comentăm. Că-s glume. Chit că articolul dezbate o problemă serioasă.

Totuși, cele mai triste sunt mesajele de la femei. Așa cum am mai spus, nu misogonismul bărbaților e problema femeilor în anii ăștia, ci răutatea femeilor împotriva altor femei.

Așa am ajuns la personaje precum:

Eu as spune ceva despre momentele oribile prin care trecem noi ceilalți cand femeile supraponderale ies pe strada in imitație de colanti, chiloți scurti si tricouri împrumutate de la copii!!” – Violeta Araiza

Violeta e perfectă. O femeie fără cusur fizic (și pariez că nici psihic) pentru care singura problemă vis-a-vis de gabaritul altor persoane e de ordin estetic. Colanții graselor îi provoacă răuț, siluță. Poza de mai sus nu e post-vomă, așa arată ea.

Violeta are păreri ferme despre greutatea femeilor și ea știe cum stă treaba. E vorba despre „principii fundamentale esențiale”:

Cam ăștia sunt oamenii din lumea în care trăim. Nu înțeleg cum unii n-au loc de grași când perfecții ocupă cel mai mult spațiu.

5 răspunsuri

  1. `Nu înțeleg cum unii n-au loc de grași când perfecții ocupă cel mai mult spațiu.`
   Cred ca si Petra Panait ti-a dat concluzia, dar toate intra la `intelegerea textului`.

   1. Ma gandeam ca in vizor este problema ridicata de catre Vice ci nu parerea altora despre subiect.

 1. Salut George,

  Am citit si eu articolul original (din link).

  E clar ca persoanele in discutie sunt oameni cu un nivel de incredere in sine scazut. Nu toate persoanele supraponderale sunt victime, nu ?
  Cred ca acel articol poate sa fie aplicat in egala masura si pentru barbati si pentru femei. Doar pentru ca nu e scris nu inseamna ca barbatii vulnerabili nu sunt folositi si umiliti intr-o maniera similara. Eu sunt de parere ca pradatorii sunt in egala masura si barbati si femei.
  In orice caz, cel mai firesc lucru pe care oricine ar trebui sa il faca, obez sau nu, e sa evite astfel de pradatori, pe cat posibil. Stiu ca nu e simplu dar nici sa nu fie invitati (sau acceptati odata ce sunt descopetiti). Acei pradatori vor exista atata timp cat vor exista victime. Un articol care vorbeste despre existenta lor nu va schimba nimic. Cred ca cei vulnerabili au mai multe sanse la o viata normala daca aleg sa faca ceva in legatura cu vulnerabilitatea lor. Un psiholog poate ajuta enorm cu increderea de sine, spre exemplu.

  Iar cand vine vorba de perfecti, oricum te avem pe tine sa ai grija de ei 😉

 2. Am fost cu doua plinute (cred ca ma atrag). Am zis eh ce conteaza, e frumoasa daca ne intelegem si tine la mine. Una m-a inselat intr-o criza de isterie – avea probleme la cap, iar cealalta s-a plictisit dupa 3 luni si a sarit intr-o noua relatie imediat 😊. Stai linistit. Femeile au egourile umflate de diva indiferent, primesc atentie si apreciere cu galeata pana cand isi risipesc tineretea pe relatii nule. Mai rau de astia / astea care pun botu la ele si trag sperante. Sa nu iti trebuiasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.