Georgeisme
Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Despre emisiunea „Mireasă pentru cine dracu’ te ia de nevastă?”

Există trei niveluri ale disperării dacă vrei să te măriți:

Să propui tuturor bărbaților din viața ta să se-nsoare cu tine;

Să pui anunț la rubrica matrimoniale că vrei să te măriți cu oricine;

Să hărțuiește bărbați pe stradă încercând să-i convingi să se-nsoare cu tine;

și cel mai grav – Să participi la emisiunea ”Mireasă pentru fiul meu”;

mireasa 3
Înainte să ne punem alte întrebări existențiale, pentru cine nu știe ce este ”Mireasă pentru fiul meu” trebuie să spun că-i un show de n ori mai bun decât Big Brother sau orice alt experiment în care aduni oameni într-o casă și îi lași să trăiască. În emisiunea cu miresici trebuie să aduni și fete tinere, și masculi alfa, dar și mamele acestora. Și dacă n-ai văzut nici măcar 5 minute din show-ul ăsta genial nu știi ce înseamnă expresia ”cine se aseamănă se adună”.

Eu am remarcat show-ul cu pricina când am recunoscut o colegă de facultate printre participante, și chiar mi-am spus ”bă, meseria de jurnalist e destul de nasoală pe ici-colo, dar chiar așa de mare-i disperarea?”. Show-ul e simplu: tinere care nu mai pot de atâta singurătate, tineri care vor o fumee și mamele acestora care vor să aleagă ce-i mai bun pentru băiatul lor. Practic e un târg de vite pentru oameni indeciși.

mireasa 2

Și ăștia toți se combină-ntre ei, se ceartă se despart, bârfesc, se iubesc, se căsătoresc, toate pentru amuzamentul celor care stau acasă și îi judecă și analizează precum viermii de mătase din acvariu.

Am prins chiar și o probă când fetele erau pusă să gătească un ou prăjit. Cred că vă dați seama că au eșuat lamentabil. Ca mai apoi să le certe toată lumea că-n casa unde dormeau ele era un jeg de-ți murea… cheful să te-nsori cu ele.

mireasa 4
Interesant e că de câte ori am aruncat un ochi n-am văzut și eu vreun personaj mai acătării. Fetele alea n-ar putea să se mărite nici măcar cu un ventilator, atât sunt de apatice, sterpe intelectual și plictisitoare. Dar nici băieții nu-s mai presus. Majoritatea au niște fețe de parcă au cărat cărămizi cu fruntea pe vreun șantier. Cât despre mame, ele sunt simple, rele și meschine în nota firească a show-ului.

E hilar că primesc mesaje de la telespectatori, ori mai intră câte o casnică-n direct: „da Lăcrămioara de ce nu-l iubește pe Costeluș?”, ori „Mihăiță, tu nu vezi că nu te potrivești cu Sofronia?”. Și ăștia se ceartă cu telespectatorii, mamele se ceartă cu băieții, fetele se ceartă între ele și chiar mă-ntreb dacă ăsta-i viitorul instituției numită familie: adunăm toți neînsurații planetei, îi băgăm într-o casă, într-un show și îi punem să se combine între ei. Nu spun c-o să evoluăm ca specie, dar e mai ieftin decât să faci un show cu maimuțe sau alte animale.

mireasa 5

Un răspuns

  1. Mi-am vazut o colega la o emisiune-concurs „Vreau sa sune telefonul ACUM! Acum vreau sa sune telefonul!!!!” Nu era cea care s-a isterizat in direct, dar pe aproape. Apoi am aflat ca avea nevoie disperata de bani pentru mama ei, dar am avut parte si eu de socurile mele… 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.