Circuitul muilor în natură

Nu știu cine a spus că “istoria se repetă”, dar a avut mare dreptate. Vedeți voi, prin 2012 am început să semnez texte-n Academia Cațavencu. Cu noroc, fiind remarcat pe blogul personal de redactorul-șef de atunci, Dan Mazilu. N-o să vă mint, îmi doream de puști să scriu la AC, așa cum probabil și-au dorit mulți alții. Aliluia!

Când am început să semnez texte în revistă mi-am primit doza de mui de la vechea echipă AC (actualmente împărțită între Cațavencii și Kamikaze).

Alde Manțogi sau Pitici Gratis au considerat că textele mele le violează “istoria și munca”, ajungând și la o confruntare fizică pe considerentul „nu-mi place faptul că dai cu subsemnatul la AC”. Golăneală-ntelectuală, ce să mai. Eram confuz pentru că nu înțelegeam dacă sunt blamat că scriu, că scriu prost, ori că nu mai scriu ei sub numele de AC. Oricum, așa cum o făceam, împreună cu o echipă grozavă am reușit să-i mai dăm puțin oxigen Academiei, fiind în comă după ce trece în portofoliul lui Adamescu.

Pentru cine nu știe, împreună cu 90% din echipa editorială din perioada când scriam și eu, am hotărât să abandonăm AC-ul în colapsul financiar și moral în care-l băgase conducerea. Povestea clasică: salarii neplătite și o atmosferă tensionată care nu promitea nimic bun.

giphy

Astăzi, AC-ul are altă echipă. Le doresc liniște, pace și umor, că nu muncesc pe banii mei și nu se zbat pe nervii mei.

Dar a sosit momentul să-mi expun și eu dezgustul pentru un material care consider că face de râs publicația și bunul simț. Nu știu cine-i Mihai Enciu, dar pentru textul ăsta (îi fac și reclamă mizeriei) ar merita un singur loc de muncă: redactor pentru revistele lui Vadim Tudor. Cum să spui că:

pentru cei 3000, 10.000 sau 14.000 de evrei vehiculați a fi fost uciși la Iași (funcție de sursă), este necesar că o întreagă elită culturală anticomunistă și, ca atare, legionară, să fie pusă la zid și scoasă din istorie”.

Cum să faci apologia legionarilor spunând voalat că ei au făcut „mai puțin rău” decât comuniștii. Nu-mi pasă ce sistem politic a făcut rău, toate merită puse la zid în mod egal. Enciule, ești atât de inapt încât îmi imaginez că ai spune viitoarelor victime ale violatorilor “nu te plânge, pe tine te-a violat unul, nu 7”. E o rușine să publici așa ceva.

 de niro

Să știți că nu-i vreo invidie sau râcă personală între mine și noua echipă AC.

Eu am plecat de la revistă fiind atras de un alt domeniu care mi-a stimulat mai mult creativitatea. Între timp am păstrat relații pașnice și zen cu oricine a dorit. Ba mai mult, mi-am criticat dur un coleg pentru un text homofob exact în perioada când publicam amândoi în revistă și nu mi-am ascuns scârba față de mentalitatea lui intolerantă. C-așa sunt eu.

Acestea fiind zise, Mihai Enciu (ori cine e în spatele numelui) îți doresc nimicnicie.

Update: mizeria de text a fost ștearsă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.