Numele meu este anxietate și am George Bonea.

De ce-i mai trimitem la pârnaie? Să-i maseze polițiștii? (audio+text)

Dacă n-ai timp să citești, ascultă:


Pentru a nu-mi alimenta frustrarea pe societatea în care trăiesc am băgat mereu sub preș întrebarea „unde se duc viețașii după ce ies de la închisoare?”.

Pentru ăia vai de ei, care au furat o pâine, au dat în cap de foame, ori au stat la răcoare pentru droguri, povestea e simplă: nu există reabilitare decât în procente mici.

Cum educația e importantă, ca să nu mai spun de mediul în care au crescut și trăiesc, ne putem face o imagine destul de clară despre viitorul lor.

Impropriu spus viitor.

Dar ce ne facem cu bibanii? Peștii cei mari? Ăștia care manglesc de la milionul de euro în sus, îl plimbă prin conturi de nu-l mai găsește nimeni, fac puțină răcoare și apoi se întorc la banii pitiți ca la o soție fidelă.

Cu ce mă încălzește că Voiculescu scrie milioane de cărți la Jilava dacă în curând se va întoarce la banii făcuți cu sumele luate ilicit în anii de glorie ai galantarelor cu Pepsi, Cola și blugi?

Ce satisfacție am că Becalioții stau în pușcărie pentru un mizilic de „câteva milioane de euro” cum ar spune ei? Oricum se vor întoarce la sumele incredibile pe care le-au făcut Dumnezeu știe cum. Îl tot invocă pe Ăl de Sus că-ncep să cred că-s complici.

Dar cea mai mare durere e că nici în penitenciar nu suferă.

Știam de pe vremea când sinistrul de Miron Cozma se lăuda că joacă fotbal cu polițiștii în pușcărie, dar speram că lucrurile s-au schimbat între timp.

Recent, PreaFariseul Gigi s-a lăudat că el avea o furculiță de aur la răcoare și „milițianul” îi mătura celula. Că avea baldachin și se legăna în camera unde trebuia să se gândească la greșelile făcute față de România.

Acum, nu spun că trebuia să stea în 2 m2, să-l bâzâie muștele și să doarmă pe șobolani. Am văzut exemplul norvegienilor. Ăia-și țin infractorii în condiții grozave, dar repet, infractorii. Plural. Pe toți. Nu favorizează un ghiolban îmbogățit.

De curând Dragnea plângea de mila pușcăriașilor, că trăiesc în condiții inumane. Poftm Dragnea, Becali era la Jilava ca la el acasă. Eu cred că trebuie să mai tăiem din banii pentru pușcării dacă infractorii au furculițe din aur și baldachine. Să le dăm tacâmuri din argint și balansoare. Măcar până o rezolvăm cu școlile alea cu WC-uri în curte. Apoi le dăm furculițe din aur cu bijuterii încastrate. Și masaj testicular zilnic de la „milițieni”.

E jenant și deranjant că până la ora asta n-a dat nimeni de la Administrația Națională a Penitenciarelor o dezmințire.

Să auzim un „domnul Becali bate câmpii. N-a fost favorizat în închisoare și nici un organ nu s-a făcut preș în fața lui”. Dar nimic. Liniște. Tăcere aprobatoare.

De ce mai plătim polițiști? Să aibă Becali pe ce să-și șteargă pantofii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.