Georgeisme
Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Ce se întâmplă când parchezi pe locul unei persoane cu handicap?

Citeam recent aventura lui Vitalie Cojocari dintr-o parcare de magazin. Un alt ghelbos își lăsase mașina (BMW, ca să fie stereotipul complet) pe locul destinat persoanelor cu handicap. Și-a sărit coclitul cu scuza preferată a românilor: „gata, sunt eu cel mai mare criminal. Din cauza mea…” și puteți continua/adapta cu accent puternic pe victimizare personală și minimizare a faptei.

Dacă e adevărat că bătaia de aripi a unui fluture, în Japonia, are un efect global atât de puternic încât mișcarea lepidopterului provoacă alegerea Mariei Grapini în funcția de președinte, în România, înseamnă că și faptul că parchezi pe locul unei persoane cu handicap schimbă cu totul cursul istoriei.

Să luăm următorul caz concret:

Ai parcat pe locul pentru persoanele cu handicap. Asta înseamnă că o persoană cu dizabilități e nevoită să parcheze într-un spațiu mai înghesuit.  Încercând să manevreze scaunul cu rotile, din neatenție, zgârie mașina altui șofer. Nu-și dă seama, termină cumpărăturile și pleacă.

După câteva ore șoferul cu mașina zgâriată pleacă acasă, fără să observe zgârietura. Soția acestuia ia mașina pentru un scurt drum până la mall, unde-și duce copilul de 13 ani să-și cumpere cea mai nouă jucărie din colecția „Vlogări Coca-Cola”. E un Selly din plastic.

Femeia se întoarce acasă. Parchează mașina. Soțul coboare s-o ajute cu restul cumpărăturilor și observă zgârietura. Face o criză de nervi crezând că-i vina soției. E coleric și scandalul e monstru, cu toate că-i o mică zgârietură, dar așa e el, exagerează totul. Mai puțin greșelile lui. Femeia nu mai rezistă și asta e fix picătura care umple paharul. Oricum îl iertase pentru SMS-urile cu colega de la muncă.

Cei doi divorțează.

Copilul rămâne cu mama și cu sechele crezând că divorțul e din vina lui (și a faptului că și-a cumpărat un Selly de la Coca-Cola, d-aia n-o să mai bea niciodată sucuri și n-o să se mai uite la vlogări. Ba chiar face o campanie de succes anti-vlogări, Selly pierde 85% din fani și se sinucide cu o supradoză de cocaină pe care o prizează de pe niște Adidas de 500 Euro). Pentru că au probleme financiare, puștiul se mută cu mama într-un cartier mărginaș și se împrietenește cu niște golani. Nu mai învață. E preocupat doar de combinații (și să-i distrugă pe vlogări, până se plictisește).

Devine un combinagiu de târg auto și 6 ani mai târziu începe să aducă mașini din Germania și să le vândă la Vitan Bârzești. Pentru că e un frustrat care nu și-a tratat problemele la terapie, că n-a avut bani de asta, caută mereu să fraierească oamenii. Așa că 6 ani mai târziu, de la momentul când ai parcat pe locul pentru persoane cu handicap, te duci la târg să-ți schimbi BMW cu unul mai nou.

Dar puștiul te fraierește și-ți dă o mașină cu o defecțiune subtilă, dar vitală: scaunul pasagerului din dreapta are o protuberanță. Soția ta se așează acolo și din cauza presiunii pe fesierul stâng se produce un cheag care pleacă spre inimă și îi provoacă o gravă problemă de sănătate. Soția ta inventează o boală nouă.

Acuză des dureri de inimă, dar singurul medic capabil să-i rezolve problema e un bețiv depresiv, supărat că l-a părăsit soția cu 6 ani în urmă după o ceartă banală.

Așa îți moare soția. Pentru că ai parcat pe locul persoanelor cu handicap.

A meritat?

2 răspunsuri

  1. bă, evident ca toată lumea e pe cocalar. eu zic că, daca la un moment dat moare selly, e echitabilă situația

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.