Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Cam cât de toxic e Mircea Badea?

Despre Badea n-am mai scris de ceva timp. A dispărut încet-încet într-un con de umbră al bulei mele. Asta nu înseamnă că el nu mai există, că n-are audiență foarte mare și impact.

Pardon, acum câteva luni l-am văzut la TV (Antena 3) având spasme despre cum nu există specialiști (la modul general) pentru că „de unde vin specialiștii ăștia?”. Se discuta despre introducerea educației sexuale în școli.

Cum ocazional ne aplecăm atenția asupra altor fenomene care nu ne plac dar sunt de impact (Selly e un exemplu) așa trebuie să-l tratăm și pe Mircea Badea.

De ani de zile în gura presei ca o halenă, „jurnalistul” și-a format un public după chipul și asemănarea discursului.

Recent a postat pe Facebook (și cel mai probabil a vorbit și în emisiune) despre subiectul puștoaicei umilite de alte eleve. Problema nu e că a adus în atenția publică subiectul bullying-ului, ci tonul justițiar pe care l-a avut. Practic s-a apucat să facă pe Instanța Supremă în fața unei audiențe uriașe.

Cu cât îmbătrânesc îmi dau seama că există un motiv pentru care unii oameni primesc salarii bune pentru a judeca anumite spețe. Sunt plătiți să fie lucizi, lucru de care nu sunt capabili prea mulți dintre noi.

Dacă am avea o țară în care personaje precum Mircea Badea ar da și aplica legi am sta de mult timp cu gâtul în ștreag. Cu toții. Aproape.

Ce a făcut Badea (și ce o să tot facă) cred că se încadrează, sub o formă sau alta, la abuz de putere. Se folosește de puterea media pentru a-și promova delirul steroidic de salvator de cartier. Aproape că tânjesc după vremurile când urla non-stop anti-Băsescu. Acum, coborât printre poporeni se apucă mesianic să facă ordine.

Și știu, te gândești că-i un caz singular, o să primească (probabil) o amendă de la CNA și aia e. Dar ce face Badea e mai mult. E tot bullying. Și el le demonstrează constant unora ca el (mulți, prea mulți) că trebuie să-ți faci dreptate singur, că nu există specialiști pe care să te poți baza și că cel mai bine e să moară oricine nu corespunde.

Badea e toxic.

Pentru TV, pentru societate și nici nu vreau să mă gândesc cum își crește copilul dacă nouă ni se arată precum la TV și pe Facebook. Să sperăm că în familie are o brumă de luciditate și compasiune.

Din păcate, dacă ești fanul formatului „În gura presei” nu pot să-ți recomand ceva similar și mai bun. „Competiția” lui, Radu Banciu, e o babă care face glume adolescentine despre numele de familie al viitorului soț al Simonei Halep. Cam astea-s o parte din „late night show”-urile românești: unul te înrăiește, altul te prostește.

10 răspunsuri

  1. M-am liniștit , credeam ca sunt singurul(mai ales după ce am citit la comentariile de pe YouTube) care are părerea asta despre Badea si subiectul actual.
    Înseamnă ca sunt INCA in grafic 😂
    PS: România s-a dus dracu

  2. Gizaz, nu mai auzisem de multa vreme ceva despre mircea badea :)) Speram sa ii mai fi venit mintea la cap intre timp, dar se pare ca tot la nivelul ala de primata a ramas. Si mai trist e ca sunt multi care se uita in gura astuia si ii dau curaj ca e bine ce face

  3. Ti-ai măsurat toxicitatea din conul bulei in care te-ai retras?Ești invidios pe Badea că se uită lumea la el?Are și de ce.

  4. Cred ca pleci de la o premisa gresita – ca tara asta e o tara normala. Intr-o tara in care parintii agresoarei sunt amendati doar cu 500 ron, mama agresoarei lucreaza pentru Protectia Copilului si al ei copil se filmeaza torturand alti copii, iar stirea ca cele 2 fete s-au intors la scoala vorbeste mai mult despre agresoare decat despre victima, cred ca ai nevoie de un Badea, oricat de toxic sau nesuferit ar parea.

    Mi se pare mult mai legitima reactia lui, decat reactia restului lumii, care a pus batista pe tambal. E clar ca nu asa trebuie procedat intr-o tara normala, dar cred ca reactia lui trebuie pusa in context.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.