Nu-mi e frică de Doamne-Doamne, ci de Femei-Femei

Biblia: “Și când va să vie Antenapocalipsa, multe se vor afla!”

Nu știu cum sunteți voi zilele astea, dar eu cred că predicția lui George Copos se adeverește și suntem contemporani cu Finalul. Avem locuri în față și ne uităm zâmbind cum se duce dracu’ specia noastră. Și e păcat, doar am triumfat atâția ani. Am ridicat piramide, blocuri, rachete, dar lăsăm impresia că suntem atât de proști încât nu știm nici să ne legăm la șireturi.

Cum vreți să încep?

Cu faptul că mulți români s-au transformat în apărătorii unei televizuni mercenare, doar pentru că nouă intrinsec nu ne plac instituțiile statului? Probabil că dacă aveam gena civismului mai adânc înrădăcinată decât pomanagismul și victimizarea, astăzi aplaudam decizia (târzie) a ANAF-ului și ne solidarizam cel mult să-i ajutăm pe anteniști la cărat. Dar nu. N-o să mai repet și eu faptul că n-a fost un atac la libera exprimare, ori împotriva libertății presei. E o acțiune evidentă pentru recuperarea unui prejudiciu. Adus de un comunist. Popor prost cu memorie de pește.

Ce să zic?

De polițistul Godina care n-are parte de susținerea cuvenită pentru curajul lui? E bine și atât, dar se putea și (mult) mai bine. Cetinel. Sper doar să nu-l transforme vreun partid în instrumentul lor de propagandă. Cum de nu s-au băgat vreunii să-l recruteze?

Despre șefa de la Crucea Roșie? Românisme. Metehne ancestrale greu de dezrădăcinat. Oricum, un motiv să nu-mi pară rău că-n școala generală n-am donat 2-3 lei pentru Crucea Roșie când veneau prin clase să vândă calendare și să strângă bani pentru “cauze”. Prefer să ajut personal cauza, nu prin intermediari.

Iohannis? E  frustrant să știi că nu poți lua și votul înapoi, nu doar like-ul. E și mai frustrant că de data asta Iohannis n-a enervat pe toată lumea, ci doar pe votanții lui. Sunt sigur că Mircea Badea&co. ar vrea să-l pulească, dar nu pot pentru că Iohannescu a fost de partea lor.

Ce să vă mai spun?

Că există un zvon că berea produsă-n România este o poșircă dreasă cu enzime toxice? Că n-are legătură cu berea normală și că bem cancer cu spumă? Practic berea din România e la fel de originală ca lucrarea de doctoral a fetei lui Gabriel Oprea. Plagiatita se transmite genetic.

Unul dintre cei mai bătrâni români (103 ani) spune că tinerii nu se mai odihnesc și d-aia viața e grea. Pentru că patronii le fură timpul în schimbul unor bănuți. Ce știe tătăiță ăsta? El are smartphone? N-are smartphone! Atunci să tacă! Vin toți nerealizații să-și dea cu părerea.

Și apoi mai apare și Nu-Știu-Ce-Medic din Timișoara care spune că „mai bine albă și sănătoasă, decât bronzată și canceroasă„. Ce știe el? Atâția ani de medicină și n-a aflat că penisul nu devine erect dacă nu vede o femeie prăjită de solar și plină de cancer?

P-aia cu delfinul o știți?

Nu-i de la noi, ci din Argentina, dar un delfin a murit pe o plajă. Nu pentru că n-a mai putut să se-ntoarcă în ocean, ci pentru că oameni l-au plimbat pe toată plaja să-și facă selfie-uri cu el.

Și-n final ce? Că-s dezamăgit de faptul că a mai veche glumă din lume, atestată în jurul anilor 1900 î.E.n, poată care făcea vâlvă printre sumerieni, e despre cum femeile nu au gaze? Adică poantele “Vacanța Mare” sunt vechi de când lumea…

Să nu credeți că noi suntem o specie evoluată. Doar am avut noroc să descoperim focul și roata înaintea delfinilor.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Texte pe mail: