Georgeisme

Nu-mi e frică de Doamne-Doamne, ci de Femei-Femei

Tocănița care te scoate din depresie

Sfintele și prea-mercantizatele sărbători pascale au fost un prilej bun să stau mai mult timp cu ochii-n televizor, admirând producții autohtone, emisiuni care mă făceau inevitabil să-mi doresc bice pe spate.

De plictiseală.

Tot în această perioadă am aruncat un ochi mai atent asupra reclamelor de la TV și am remarcat bijuteria asta:

E o reclamă simplă și nevinovată la un praf de-l pui în mâncare. Dar n-aveți idee cât adevăr zace-n spotul ăsta.

Ai putea crede că e totul dramatizat de amorul artei publicitaristice, dar nu, o mâncare bună te poate scoate din depresie. Cine n-a încercat nu știe.

Mi-am adus aminte că pe la 15 ani eram într-o relație. Cu „marea iubire”. Și ca orice „mare iubire”, îmi făceam planuri mari. Majoritatea, la vârsta aia, ne visam căsătoriți cu „marea iubire” din liceu.

Dar Maricica, „marea iubire”, nu vedea lucrurile așa, deci după o relație de câteva săptămâni mi-a dat papucii. Am suferit teribil, așa cum suferă orice adolescent care la 15 ani își dă seama că a pierdut tot.

Dar atunci a apărut Delikat în viața mea.

Când m-am întors acasă, cu papucii luați atârnând de suflet, mirosea a tocană bună de pe palierul blocului. Mama pregătise un dish extraordinar. La-nceput n-aveam poftă de mâncare. Sufletului flămând de iubire nu-i trebuie hrană lumească. Dar n-am putut rezista mirosului.

De la prima gură de tocăniță cu Delikat am simțit că viața merită trăită!

Îmbucătură cu îmbucătură eram mai fericit și relaxat. Părinții știau cât de mult sufeream după Maricica și se gândeau să-mi recomande un sport, să fac mișcare și să-mi revin din depresia divorțului adolescentin. Dar ei nu realizau ce puterea avea tocana cu Delikat.

Sportul nu înseamnă nimic. Mâncarea ajută împotriva depresiei.

Îmi aduc aminte de parcă era ieri. Mâncam, ceream porție după porție și-n mintea mea spuneam „la naiba cu Maricica, tocana asta e tot ce mi-am dorit! Și ce dacă-s virgin, măcar am tocană!”.

De atunci, de câte ori avem o dramă în familie facem o tocană cu Delikat. Când s-a îmbolnăvit bunica și era pe patul de moarte eram toată familia la o porție de tocană cu Delikat și, ca prin minune, nu se mai gândea nimeni la ce e rău.

Ce, ți se pare că exagerez ca-n reclame? Mănâncă și tu o tocană cu Delikat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.