Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Scrisoare către voi, din 2032

Influență: Brexit/Catalonia/astea

Salut!

Ce faceți? Toate bune și frumoase? Ce mă bucur!

Eu? Bine, mulțumesc. Mă pregătesc de concediu. Da, anul ăsta am strâns ceva bani și plec cu soția un weekend în Drumul Taberei. Stăm la ștrand, urcăm câteva scări de bloc până la cota etaj 10 pentru aer curat. O să fie frumos. Am găsit cazare foarte mișto, la o semi-demi-pensiune. Copiii? Rămân acasă la părinți, în Dristor. Îmi iau și eu puțin timp cu soția. N-am mai ieșit din cartieroraș de când am vrut să-i arăt Berceniul. Că ea nu-l știa și e păcat să nu-ți vezi țara.

A, probabil voi nu știți despre ce vorbesc! Ce aiurit sunt. Eu sunt George din Dristor. Nu suntem mulți cu numele de George p-aici, deci puteți să-mi spuneți așa. Păi, România nu mai e așa cum o știți voi. De fapt, lumea nu mai e așa cum o știți. România nu mai e. Nici Europa. 

România e împărțită în alte câteva zeci de țări. Bucureștiul a rămas același, chiar și după ce a cucerit Ilfovul. Președinte e prima femeie care și-a făcut schimbare de sexe: Gabriela Firea. Spun că și-a făcut schimbare de sexe pentru că s-a făcut bărbat și apoi s-a schimbat la loc în femeie. În centrul țării avem BORican, un fel de Vatican-Ortodox cu zgârie nori și clădiri de birouri.

Republica de la Ploiești există. Sunt măricei. Au 7 rafinării și vreo 15 echipe de fotbal: Petrolul Ploiești, Conducta Ploiești, FărăPlumb Ploiești, FărăPlumb95 Ploiești, Diesel Ploiești, GPL Ploiești, ș.a.m.d..

Moldova e și ea o țară. S-au săturat să-i judece oamenii așa că s-au închis și se gospodăresc singuri. Vasluiul a fost parțial enclavizat, fiind zonă separatistă, un fel de Transnistria a celeilalte moldove. E complicat. Dacă vrei să înțelegi te apucă durerea de cap ca după o beție nasoală cu rachiu de lanț. Nici nu vreți să știți cum se face ăsta. Și să nu uit, Bucovina-i Bucovina. A nu se confunda, că abia au încheiat un război sângeros în Suceava.

Oltenia a fost cedată. Conform planurilor ceaușiste, toți romii au fost mutați acolo și acum trăiesc în liniște și pace. Nu te aștepai la asta, dar sunt capabili să se guverneze singuri. E și una dintre cele mai bogate țări. Au valoare și talent, sunt mai tari ca-n Occident. Ăsta-i primul vers din imn. Toată lumea se-nsoară la 12 ani și la nuntă primesc din partea statului un BMW, un palat și un dușman.

Banatul e și el independent. E un fel de Jamaica din Europa. Toți fumează iarbă, fac sex și ascultă muzică experimentală.

Transilvania s-a împărțit în mai multe regiuni și Ținutul Secuiesc e în conflict armat cu țările maghiare. Ăia nu vor să-i recunoască unguri, ăștia nu vor să accepte. În rest, mai sunt câteva voievodate și cnezate prin țară. Avem Voievodatul lui Mazăre la Constanța, Cnezatul lui Chere la Baia Mare și Regatul Unit de Brăila și Galați. Clujul e împărțit în două de un zid. Nu l-au ridicat încă, se mișcă greu, dar el există.

Și asta nu-i doar în zona asta de lume. Toată Europa s-a spart. Sunt sute de țări noi, fiecare cu aia a mă-sii cum se spune. Dacă vrei să ajungi cu mașina în Paris (țara Paris) treci prin vreo 35 de state și ai nevoie de tot atâtea vize.  

Trăim din ce producem. Noi în București o ducem bine din pescuitul pe Dâmbovița și fabricile de plasturi cu rivanol. Se vând foarte bine în tramvaie și exportăm mult în țările în care au loc războaie. Cu alcoolul nu stăm bine, dar avem un schimb economic bun cu Moldova: alcool la schimb cu aparatură pentru industria muzicală. Aparent toată lumea pe acolo vrea să cânte.

În rest, toate bune. Aștept viza de Mangalia și dacă merge bine cu pescuitul iarna asta o să plec până-n Mercedesland să cumpăr o mașină nouă.

Vă salut. Dumnezeul bucureștean să ajute pe toată lumea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.