Interviu cu Geo Scripcariu, monstrul din tren

Aseară am fost căutat pe Facebook de către un domn care s-a prezentat ca fiind prieten bun cu Geo Scripcariu. Mi-a spus că acuzatul din CFR ar vrea să-mi acorde un interviu, în exclusivitate. Dacă sunt dispus să-i ofer un drept la replică pe blogul meu. Am zis „ok”, din moment ce nu m-am poziționat în vreo tabără în acest scandal Facebook-istic. Și toată lumea aștepta replica lui.

Interviul a fost înregistrat cu acordul lui Geo Scripcariu și din motive de logistică (a durat 30 de minute) am sintetizat pentru voi ce este mai relevant.

Lectură plăcută:

Eu: Lumea pe Facebook spune că soția ta suferă de sindromul Stockholm…

Geo: Nu, are Sindromul Uppsala. (râde. În fundal râde și soția lui)

Eu: Ce s-a întâmplat în tren. Știm deja o variantă a poveștii.

Geo: Ok. Ne întorceam ca oamenii „monstruoși” de la Eforie Sud. Eram într-un tren foarte aglomerat, în care s-au dat multe bilete fără loc. Erau oameni așezați, majoritatea în picioare… și pentru că-n astfel de condiții se produc tot felul de chestii, bănuiesc, trenul era și foarte plin de poliție.

La doi metri de noi erau 5 polițiști. Nu exagerez, 5 erau. Se tot foiau pe acolo. Și erau și două controloare femei. Trenul, și în special acest vagon în care s-a produs întâlnirea mea astrală cu doamna respectivă, era foarte supravegheat.

Eu: O cunoșteai pe doamna Voloseniuc? Am aflat și eu apoi că e jurnalistă la Elle și…

Geo: Mna… nu contează cât de importantă e ea…

Eu: Nu mă interesează dacă e importantă. Doar dacă vă cunoșteați.

Geo: Ar putea fi și asta, dar hai să facem abstracție de asta. Deocamdată.
(intervine soția lui)
Soția: Nu fă abstracție. Răspunde clar. Este esențial în toată discuția.
Geo: Uite, eu o să mă refer strict la ceea ce m-a motivat pe mine să mă arunc în luptă, ca să zic așa. Am văzut, în primul rând, un bebeluș neglijat. Într-un vagon supraaglomerat, pe căldură…
Soția: Geo, lasă copilul. O cunoșteai sau nu o cunoșteai?
Geo: Stai…
Soția: Este esențial să știe dacă o cunoșteai sau nu. Că de aici rezultă dacă e valabil ce a spus ea sau nu. Vă cunoșteați sau nu?
Geo: Stai puțin. Cel mai important e ce am văzut. Că o cunoșteam sau nu este irelevant.
Soția: Ba e foarte relevant…
Geo: George, am văzut un bebeluș, micuț, care era foarte foarte neglijat. După aia am văzut o mamă, părea că e mama bebelușului, complet defazată, complet deconectată de starea bebelușului.

Soția: Definește ce înseamnă neglijat.

Geo: O persoană absentă, care e cu mintea în lumea problemelor ei, poate o viitoare ședință foto sau ceva de genul.
Soția: De ce spui că era copilul neglijat?

Geo: Copilul era neglijat pentru că era inițial într-un cărucior, mama lui era pe un alt scaun decât cel pe care s-a așzat inițial, și s-a mutat constant de pe locuri, în condiția în care acest tren era supraaglomerat. Nu era cu copilul. Copilul era în căruț și… Copiii au o mișcare ca de șarpe, vor să iasă din căruț. Asta îl ținea în chingi. Copilul era prins în chingi, dar nu mai voia să stea acolo. Iar mama, inițial, stătuse inițial într-un compartiment cu doi japonezi, nu a fost mulțumită și cu un aer de divă, de fițe, nu era pe locul ei, nici nu cred că avea bilet cu loc, daaaar migra de colo colo. Nu-i păsa. S-a mutat în alt loc.

Apoi a văzut că în fața mea, de unde a făcut și poza, e un loc gol. Era locul unei tipe care s-a dus undeva. Într-un final a luat și copilul lângă ea, dar așa… în disperare. Nu cu grijă adevărată. Eu m-am uitat cumva semnificativ. Adică te uiți și nu-ți vine să zici ceva, dar am văzut că-l ținea în brațe și cumva copilul cerșea atenție. Cerșea grijă. Și chestia asta m-a topit.

M-a făcut să reacționez.

Am zis: „nu vă supărați, dar copilul ar vrea, de fapt, să-i acordați grijă… atenție”. Extrem de politicos și prevenitor. Văzând cum arăta ea. Avea un aspect de divă căzută din elicopter într-un tren CFR plin. Era o contradicție între „ea” cea de fițe și „ea” mama, rol pe care nu-l exercita.
Am încercat să o rog, prin politețe, să-și îndrepte atenția către propriul copil.

Soția: Ceea ce e complet greșit. Nu faci așa ceva pentru că te trezești cu o bleandă peste gură. Nimeni nu acceptă așa ceva. Trebuie să te pui în pantofii celuilalt și să-ți dai seama că nu-ți convine. Nici ție nu ți-ar fi convenit când aveai copii mici.
Geo: Dar n-a fost cazul pentru că… (amândoi râd zgomotos)

Soția: Măi, standardele tale de neglijență a copilului nu sunt aceleași cu ale… Nu era un caz de Protecția Copilului. Te-ai trezit să vorbești și ai greșit. Doamna are condei…

Eu: Și să înțeleg că după acele vorbe s-a supărat?

Geo: Nu doar că s-a supărat, dar și-a manifestat verbal supărarea și m-a pus la punct într-un mod foarte brutal. Mi-a zis: „bă, tu ești nevorbit? Ce pu…”. Mă rog, ceva de genul. Deci ăsta a fost răspunsul imediat. Eu am ezitat, mi-am dat ochii peste cap și am zis „nu vă supărați, păreți puțin nef”, am vrut să zic nefericită. Atunci s-a ridicat și continuarea propoziției începută de mine a făcut-o dânsa după așteptările ei.

Eu: Asta e tot?

Geo: Asta e tot ce s-a întâmplat. Asta e declarația mea pe care o semnez și o… cum se zice la Poliție.

Eu: Care a fost prima reacție când ai aflat de postarea ei?

Geo: A fost o reacție de încremenire. Când vezi ticăloșia în acțiune… știi cum sunt iepurașii sau căprioarele când umbli noaptea prin pădure cu mașina? Și nimeresc pe șosea. Când le bagi farurile în ochi par puțin prostiți. Eu am rămas înlemnit. Nu vreau să spun că-s iepure sau căprioară, dar îți spun o metaforă legată de reacția mea.

Eu: Cum comentezi faptul că oameni influenți de pe internet au share-uit postarea despre tine?

Soția: Mândruță… Vlad Petreanu…
Geo: O interpretare modestă a mea e că formatorii de opinie din România sunt nuli. Nuli și ca formatori de opinie și ca oameni de media. Sunt niște hiene. Ca jurnaliști n-au vreo valoare, ca oameni nici atât. Au funcționat ca și turma.

Eu: Sunt oameni care spuneau că te cunosc și țineau partea doamnei Voloseniuc. Inclusiv cei de la Dilema Veche.

Geo: Cine? Un nume?

Eu: E o postare pe Facebook, fără autor.

Geo: Cum adică nu s-ar mira? Nici eu nu m-aș mira de unele lucruri, dar…
Soția: Greșești fundamental. Toată această discuție n-ar exista dacă ai afirma, corect, că vă cunoașteți. Ceea ce a prezentat doamna este complet fals pentru că ei se cunoșteau. Geo îi cântă în strună și spune că era un copil… sigur că era un copil neglijat, dar era copilul unei persoane pe care o cunoștea.

Era o ceartă între cunoscuți. Dacă se prezenta situația reală, că-s doi cunoscuți care s-au p*zduit în public, atunci era cu totul alta reacția publicului. E complet greșit ce face Geo, continuă să fie un domn, dar e un domn la modul greșit.

Eu: Dacă vă cunoașteți ați discutat cu dânsa după acest scandal?

Soția: Nu. Nu se pune problema. Nu e o relație. E o relație de cunoștință, care evident că nu s-a terminat bine, și Geo a văzut o situație reală cu un copil suferind al unei persoane pe care o cunoștea. Altfel cum credeți că a apucat să-i facă poză? De unde-i știa numele? Nu trebuie s-o acopere. Ea a făcut o mârșăvie dătătoare de like-uri și pentru că vrea să fie domn nu o dă în gât. Uite, eu nu sunt doamnă. A fost o relație, nu contează de ce natură, nu discutăm asta. E clar că nu s-au despărțit bine, au rămas animozități de ambele părți.

El s-a simțit, l-a mișcat să-i facă observație și ea a exploatat acest lucru într-un mod mârșav. Toți cei care au dat share trebuie să se simtă precum ăla care-i dă 1 leu cerșetorului și apoi cerșetorul se urcă-n limuzină. Oamenii au dat like crezând că e o biată femeie agresată de un necunoscut. Dacă scria adevărul madam Voloseniuc, mai dădea lumea like-uri? Adevărata știre nu e ce s-a întâmpla în tren, ci reacția acestor formatori de opinie, mai ales acești ziariști care au dat mai departe informația fără să-și pună întrebări elementare. Eu am încheiat, îl las pe Geo să întărească mitul femeii agresate.

Eu: Vă afectează acest scandal?

Geo: Încă de marți au început să apară amenințări cu moartea. Sunt vizibile pe Facebook. Lucruri care sunt de natură penală.
Soția: Și toate astea nu aveau loc dacă Geo spunea ce am spus eu acum. Că se cunoșteau. Punct. Aici e un caz despre modul în care se disimulează informația, cum nu se verifică informația și cum se pot distruge vieți. Nu e cazul lui Geo, n-o să fie distrus din asta, evident, dar se găsesc nebuni care pot crede că apără o cauză sfântă. Și doamna Voloseniuc e departe de rolul de sfântă. Că n-a spus că-l cunoștea pe „mitocan”.

Geo: E ceva de învățat din toată experiența asta și ceva din pasivitatea mea, numită de unii pasivitate, dar e mai mult perplexitate în fața unei inconștiențe colective, inconștient ațâțat de această femeie. Mie îmi e jenă.

 

49 de răspunsuri

 1. Total neverosimila varianta domnului si a doamnei. In imaginatia lor bolnava, sa arati bine si sa ai un copil e total gresit. Doamna arata ca o diva pentru ca se ocupa cu domeniul asta: conduce o revista de fashion. Ce stie doamna sau domnul despre ce inseamna sa cresti un copil?

  Acesti oameni de o moralitate indoielnica se merita unul pe altul.

 2. Păi și audio unde e? Nu pentru mine, pentru restul oamenilor care sunt îndoielnici știi cum e, ca în reclama aia veche cu piese originale Dacia, hai dom’le că ne cunoaștem ce naiba, holograme!?!?

  1. Dacă o să simt eu că oamenii n-au încredere în text o să postez și o frântură audio. Dar cred că putem merge pe încredere.

   1. Sunt jurnalist de 15 ani, miros o facatura ordinara de la o posta. Astept inregistrarea integrala. Daca se poate si video, nu numai audio, ar fi perfect 😉

    1. În 15 ani jurnalismul s-a împuțin rău. Video n-am, că nu m-am filmat vorbind cu omul la telefon. Dacă poți să ai încredere într-un absolvent de jurnalism bine, dacă nu… rămâi sceptică 🙂

 3. GG George (Admin) pentru directia cu adevarat jurnalistica. Ma intristeaza totusi ca oamenii raman cu fix aceleasi pareri (barbatii nu stiu ce sa creada, femeile ii ureaza sa moara).
  GG pentru clarificari.

 4. Felicitari pentru ideea ta. Ai scris interviu cu domnul Scripcariu, dar mai mult a vorbit sotia lui :). In orice caz, foarte urate comentariile lui (Diva cazuta din elicopter) si fara logica. Ori era trenul arhi-plic cu locuri in picioare, ori se putea muta ‘madam’ Voloseniuc de pe un scan liber pe altul?! Iar Lucian Mandruta si Vlad Petreanu sunt nuli? No comment la asta. Si-a aratat nivelul

 5. Un cetatean, familist cretin s-a certat cu o scriba nefututa intr-un tren aglomerat pt ca ea era nefututa si el plictisit, end of story.

  1. Iar un cetățean complet anonim a comentat pe marginea întâmplării de parca ar fi fost o obligativitate sa facă el asta, neapărat. 😀 😀 😀

 6. Of of of pe cine să mai crezi!!!!
  În calitate de mămică și eu mi-aș permite să înjur o ” cunoștință” care îmi dă lecții despre cum să îmi cresc copilul.
  Toți suntem plini de intenții bune ca Pampers ul de ….
  Adevărul este undeva la mijloc.
  Seamănă a ceartă în familie.

  .

 7. Georgeismule, uite cum analizez eu situatia asta:
  1. Domnul Geo e un piscotar. Adica genul ala de individ care se prezinta la orice eveniment, vorbeste cu toata lumea, se baga in sufletul oamenilor si deranjeaza pe toata lumea. Acuma, el crede ca este un fel de buric al pamantului si crede ca toata lumea il place, cand adevarul este de fapt ca toata lumea fuge de el. E genul ala cu nasul pe sus, ingamfat si nesuferit.
  2. Baiatul asta o cunoastea pe Roxana pentru ca s-a dat la ea. A vrut si el la un moment dat sa i-o traga si pentru ca Roxana i-a respins avansurile mitocanesti, a ramas frustrat. Pentru ca e genul ala de barbat care se da la oricine de oricate ori are ocazia.
  3. In lumina punctelor 1 si 2, imaginativa intalnirea din tren, cu haosul aferent si cu frustrarea celui care da nas in nas cu una care l-a respins, el fiind ai cu nevasta alaturi. Asa ca marlanul si mitocanul s-a gandit sa faca misto de Roxana, catalogand-o un fel de pisi. Which is not. Asa ca bulangiul s-a dat cocos marlan la femeie, de fata cu nevasta-sa care pare cumva din acelasi aluat.
  And that is the strory.

  1. nu stiu despre tine dar daca dau nas in nas cu una la care m-am dat si nu mi-a mers si sunt cu nevasta dupa mine, bai frate … eu tac. da stii cum? mut. nu ma dau in petic sa risc sa zica aia doua civinte si sa imi distruga concediu.. daca nu si casnicia. poate chiar ma ridic si ii dau scaunul

 8. Din punctul meu de vedere ceea ce se intampla privitor la reactia, respectiv impactul postarii se bazeaza foarte mult si pe precedent si anume : este cunoscut faptul ca fiecare femeie a avut parte la un moment dat in viata de un mitocan real in spatiul public, care ofenseaza in mod gratuit. Deci cumva e mult mai usor ca respectiva poveste sa fie conceputa ca fiind veridica povestita strict din pozitia unui singur participant (dpdv mental suntem usor croiti sa judecam si pe baza experientelor noastre). Imaginea domnului a fost conturata exact pe tipologia mitocanului asa incat inevitabil este mult mai usor de „inghitit”.Subliniez faptul ca nu incerc sa iau apararea nimanui, nici macar nu pot avea o parere concreta despre niciunul, asta pentru ca am invatat demult ca atat timp cat nu ai fost prezent la fata locului si nici una dintre parti nu poate demonstra sau sustine concret schimbul de replici ce a avut loc intre ei totul devine subiectiv, iar subiectivitatea niciodata nu a reliefat corectitudinea. Pe de alta parte asa cum stiu practic de exisitenta reala a caracterului mitocan stiu si ca, din pacate, printre jurnalisti deontologia este un mit si o parte din ei tind sa se infatueze crezand ca al lor condei detine puterea centrala ( ceea ce nu e complet fals).

 9. Minte!
  Și el și ”suedeza” lui.
  Cum te poți muta într-un tren foarte aglomerat, cu multe bilete fără loc vândute?
  Mai târâi și un căruț cu tine!
  Nu are logică relatarea, iar pentru emoționare, folosește afecțiunea față de copii . Ieftină escrocherie emoțională. Folosește prost gradele de comparație la adjective ce nu suportă grade de comparație. Cine se scuză se acuză!
  Știi ce cred eu?
  Nea Gheorghe se cunoștea mai intim cu Roxi, și l-a mâncat în cur să o facă pe inteligentul, aia s-a victimizat și i-a tras-o boului.
  Și totuși dacă mămicuța are dreptate, la cât de enervant a fost Gheo(spune mămicuța), cum de nu a luat cineva atitudine. Măcar un: mai taci mă muistule!
  Ăștia doi ascund ceva porcos, altfel nu se bălăcăreau degeaba.
  Încă ceva! Cavalerul Upsalit, de ce și-a șters conturile de facebook?

  1. | Cum te poți muta într-un tren foarte aglomerat, cu multe bilete fără loc vândute?

   Iti recomand sa te plimbi cu trenul mai des ca sa vezi cum poti face asta.

   | Mai târâi și un căruț cu tine!

   Iti sugerez sa citesti postarea initiala. „noi ne tot mutam cu caruciorul ca sa nu deranjam si mai mult”

   | Nu are logică relatarea, iar pentru emoționare, folosește afecțiunea față de copii

   Acum te referi la Nea Geo sau la Cucoana Roxana? Pentru ca ambele parti folosesc trucuri de manipulare luate cu copy-paste dintr-o carte de PR.

   1. Deci femeia relatează că vroia măsuță să coloreze cu copilul iar el zica ca avea un sugar cel mult. Nu am copii, dar mă gândesc că ăla micu ar trebui să aiba minim 2 ani sa înțeleagă ce e aia colorat.

    Toată povestea pare creata fix ca un experiment social să strângă reacții de la oameni.

 10. Mi-o si imaginez pe saraca Lidia, nevasta lui Gheorghe asta, cum se screme sa rida la elucubratiile lui. Toata lumea stie ca are o viata foarte grea cu el, dar virsta mult mai inaintata decit a idiotului nu-i permite prea multe luari de pozitie.

  1. Da săraca, cum vine ea și-și plânge de mila tocmai aici… 😀 😀
   Divorțează doamna, ce nevoie ai de-un mitocan ‘educat’ care se da expert în puericultura și se da si în stamba în public când nici măcar n-are copii, chiar ai nevoie de asemenea publicitate?
   In fine, de gustibus, sau mai curând de lipsa lor, non disputandum.

  1. Dar cine te impinge de cur sa citesti de pe net. Pune laba pe o carte daca-ti plac lucrurile utile.

 11. Cu scuzele de rigoare, acest interviu il incrimineaza puternic pe domnul in cauza.
  Nu m-am pronuntat la explozia initiala pe facebook a problemei dar acum, dupa acest interviu, sunt convins ca a fost exact asa cum a relatat doamna in cauza (asta la cata psihologie mai stiu si eu … ) .

  1. Discuția cu ei a fost pentru redactarea interviului. Dacă vreodată am să simt că-mi este pusă la îndoială sinceritatea o să postez și audio.
   Doar nu crezi că am inventat toate astea?

  1. Nu raspunde sotia „domnului” si pentru toate celelalte zeci de intamplari povestite de femei pe facebook in care „domnul” isi dovedeste „buna crestere”? Oare pe toate pe cele pe care le-a injurat si umilit in public erau cunoscute de-ale lui?

 12. Lumea nu cere inregistrarea de 30 de minute pentru ca nu ar crede ca acest interviu e real. Insa, asa cum ai spus si tu, ai facut un rezumat cu ce ti s-a parut mai relevant. Oamenii, insa, vor sa auda absolut tot ce au avut de spus el si sotia, nu doar aceste franturi. In 30 de minute sigur s-a discutat mai amplu. Ai spus ca ca ,,daca vreodata vei simti ca iti va fi pusa la indoiala sinceritatea „vei posta si audio.” Ironia e ca vreo 5 persoane care au scris aici, ti-au pus la indoiala sinceritatea.

 13. A murit Denisa manelista si ne trebuie alta stire „de ultima ora” care sa imparta „cititorii” in doua -trei tabere ? ? D-astea se intampla zilnic…de multe ori am fost pusa in ambele situatii (mama fiind), nu am reactionat atat de exagerat indiferent in care „rol” am fost, dar sincer, pe bune ca nu mai avem ce scrie pe aici decat asta?

 14. Il stiu pe acest individ. La o expozitie si eu, si colega mea am fost agresate verbal de el. Insulte misogine si injuraturi.

 15. Daca era asa de nevinovat apărea cu o replica imediat, nu astepta careva zile pana fabrica o poveste si nu isi închidea ca un las conturile de Facebook si linkedin. Plus ca nu e singura persoana care ii descrie partea asta a caracterului, am văzut inclusiv filmuletul in care a fost dat afara dintr-o emisiune. Astea sunt minciuni ieftine, povesti fabricate ca sa isi spele imaginea.

 16. Dragă George, nu comentez niciodată. Azi spun doar că m-ai dezamăgit. Doar pentru ca ești barbat trebuie sa iei apărarea unuia despre care tot Bucureștiul și nu numai știe cât de nesimțit este?! Nu este prima data când se comportă astfel, o grămadă de oameni (serioși și de încredere, apropo) au povestit exact același lucru despre el în diferite contexte, ba mai mult, cineva l-a văzut în ziua în care a urcat în acel tren, la casa de bilete, în timp ce se comporta ca un (scuze) porc. Deci înainte de a scrie tâmpenii la rândul tău, informeaza-te, ca un Blogger respectabil ce pretinzi a fi! Dacă de-o parte stăteai până la capăt filozof rămâneai!

 17. 1.Daca acest individ era atat de preocupat de conditiile in care era tinut copilul de ce nu a cedat respectuos locul sau mamicii, in conditiile in care mama nu avea loc langa caruciorul copilului.. dupa cum afirma dansul. Se vede clar in imagine ca are o pozitie relaxata si sta foarte confortabil. E usor sa ii judecam pe cei din jur si sa lansam comentarii taioase insa e destul de greu sa le venim in ajutor.
  2. Orice jurnalist isi asuma stirea pe care o publica si opiniile care le transmite cititorilor sai. Nu cred ca Roxana ar fi riscat sa publice un lucru fara ca acesta sa fie adevarat. Nu cred ca cineva s-ar folosi de puterea de a influenta opinia publica pentru a defaima un amarat dintr-un tren care a calcat-o pe nervi… sa fim seriosi…

 18. Adevarul este ca ca femeie este deseori agresata verbal in Romania, din varii motive. De aceea eu personal ma imbrac cat mai banal si neinteresant pt a fi lasata in pace. Daca sunt pe cale de a fi victima unei agresiuni verbale, am doua solutii extrem de eficiente. Fie sun politia, daca situatia justifica prezenta politiei ( de ex, plimb cainele intr-o zona amenajata de Primarie pentru acest scop, un betiv ameninta ca imi omoara cainele. Politia vine si il scoate afara ) . Daca nu e treaba politiei, scot telefonul sa filmez si fac persoana vedeta pe Facebook, plus proba in instanta. Nu am filmat pe nimeni, doar scoaterea telefonului pentru filmare a fost suficienta pt calmarea agresorului. Nu mi-as pierde energia lamentandu-ma ulterior

 19. Adevarul e ca la Rromanika oamenii e stridenti si penibili, femeile exceleaza la capitolul asta, iar opinia separata deranjeaza ingrozitor … tre sa fii inregimentat … iar George nu este … si asta va roade … bai hipsterilor si hamstereselor, mai puneti mana pe-o lopata si maturati gunoiul pur, ca ma-sa-n … jur ?! Hadica mai uitati-va si-n …jur :))) Penibililor !!

 20. Nici eu nu inteleg aceast „interviu” cu iz de scenariu ieftin. Vai, dar spune daca te cunosteai au ba… Eu chiar am crezut ca o sa spuna ceva. Na, ai facut si tu ceva comentarii, vizualizari. It’s all about the money.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.