Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Cum m-a împins pe scări o campioană

Influență: 20 de grade-n februarie.

Pe lângă reuniunile de școală aș propune și reîntâlniri de bloc. Așa aș revedea prietenii copilăriei și aș afla mai multe despre viața lor astăzi. Dacă ne-am înțeles când ne “împușcam” cu cornete și ne băteam cu zăpadă am putea să ne-nțelegem bine și azi. Câți dintre noi n-am schimbat case în intervalul 12-14 ani, sau 16-18 lăsând în urmă prietenii?

Mi-am reamintit de amicii din copilărie pentru că sunt mândru fost-vecin de scară cu Simona Gherman. Cine e Simona Gherman? Membră a echipei de spadă a României, echipă medaliată cu aur la Cupa Mondială de la Buenos Aires. La câte medalii de aur a adunat Simona de-a lungul carierei poți să acoperi cu ușurință un Audo Q7. Firește, n-are un Q7 pentru că sportul pe care-l practică ea, și-l face de 10, intră la categoria “Altele”.

Screen Shot 2016-02-15 at 10.44.54

Noul ei succes mi-a reamintit de copilărie.

Petreceam aproape toate zilele împreună fiind non-stop în casa ei. Eu pentru familie ei eram ce a fost cândva Cristoiu pentru Antena 3: invitat permanent.

Ba chiar mi-am amintit când m-a luat cu ea la un antrenament. Nu-mi amintesc dacă era vreun scop, să încep și eu să practic scrima, dar am stat într-o tribună la înălțime și am văzut cum 2-3 ore toți copiii s-au mișcat prin sală. Îmi vine-n minte un X pe care l-au făcut, o sincronizare, ceva de genul.

Acestea fiind zise, e foarte frumos să locuiești lângă oameni importanți, de aur. Îți dă un sentiment frumos că vedetele nu stau doar în cartiere de lux și nu apar doar în familii bogate. Și Simona n-a făcut parte din nici măcar una din aceste categorii. Și cred că-n fiecare cartier/bloc e un campion.

E un moment frumos să-ți amintești că o campioană mondială te-a împins cândva pe scări “ca să crești”.

Update: a luat aurul și la Rio. Va continua…

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.