Nu-mi e frică de Doamne-Doamne, ci de Femei-Femei

Când femei distruse dresează copii

Influență: soare de martie

De curând, pentru cine nu știe, alienarea parentală a fost recunoscută ca formă de abuz sever asupra copilului. Mai pe scurt, dacă ai câștigat custodia copilului, dar îl dresezi (că nu se pune problema să-l înveți) să-și urască celălalt părinte, cresc șansele să pierzi custodia.

Și de ce e așa importantă această chestiune? Asta e o întrebare proastă, dar în schimbul ei am să spun o mica povestioară…

 

Se făcea că eram la început de liceu și m-am amorezat de o puștoaică. Alt liceu, alt cartier. Cred că-mi plăcea mult de ea dacă mă duceam s-o vizitez seara după ore, tocmai în Drumul Taberei. Sau cum îi mai spun unii “Celălalt Oraș”.

Din păcate eu n-am știut că noua mea prietenă vine la pachet cu un bagaj atât de voluminos. Nu vă imaginați că avea cine știe ce. Asculta Tokio Hotel, dar nu asta era (cea mai mare) problemă. Durerea era profesoara ei de chimie/economie. Foarte influentă, și-mi dau seama astăzi că era dusă cu acte. Dar pentru noua mea prietenă și mulți elevi ai acelui liceu, Doamna Profesoară era cea mai cool. Tânără, divorțată, câștigase custodia copilului, energică, de gașcă.

La scurt timp după ce ne-am cuplat m-a invitat într-o vacanță de 2-3 zile la munte cu o parte din gașca ei și evident… Profa. Nu vă imaginați că era vreo excursie organizată de școală/clasă. Preferații profei au pus de o ieșire în weekend. N-am refuzat.

Au urmat 3 zile de discuții cu o femeie trecută de 30 de ani, plină ochi de frustrări și probleme la mansardă. Cu noi în vacanță era și copila ei de câțiva ani. Fetița aia n-auzea decât “tac-tu e nașpa!”, “bărbații sunt oribili!”, “să n-ai încredere în bărbați!” și derivate. Evident că aceeași filosofie bolnavă ajungea și-n urechile puștoaicelor de liceu și evident fata de care-mi plăcea.

Orice gest romantic sau drăguț pe care îl făceam vis-à-vis de prietenă era taxat ca fiind o minciună, o încercare mârșavă de a ajunge în pat cu ea. Și să nu credeți că Profa n-o spunea cu voce tare. Și nu din vreo convingere profesională, grijă față de elevele ei… ci din adâncul sufletului ei de femeie frustrată.

Weekendul ăla a trecut încet ca o tortură. Pe mine mă tortura misandria, pe prietenă o spăla pe creier, pe fetița ei o dresa. Colac peste pupăză, la scurt timp ne-am despărțit. De ce? Ați ghicit. Profa. Acest guru al vieții de cuplu a decis să-și învețe mai tinerele eleve că-i ok să-și înșele partenerii/să-i părăsească pentru că oricum “așa o să facă ei, porcii!”.

 

Acum, la câțiva ani buni de la evenimentele alea, nu știu ce s-a mai întâmplat cu profa aia. Era tânără, așa că dacă nu s-a detonat la o petrecere de burlaci sigur a rămas la catedră. În continuare dă sfaturi puștoaicelor despre viața de familie. E la fel de absurd precum faptul că acum câțiva ani Adriana Bahmuțeanu dădea sfaturi cuplurilor, cu toate că ea are relația șvaițer.

 

Și da, sunt sigur că-s și bărbați care-și învață copiii că femeile sunt “curve”, “proaste” și “de evitat”.

D-aia legea asta e un progres.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Texte pe mail: