Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Volkswagen ne cumpără pe toți ca pe bujii

Când eram copil exista o gumă de mestecat învelită într-o hârtie lucioasă pe care scria o glumă, un banc, o cioacă.

Pe lângă colecția de la guma Turbo mai strângeam și bancuri. Și-mi amintesc o glumă de pe acele hârtiuțe: “Care este cea mai lungă mașină din lume? Trabantul. 2 metri mașina, 8 metri fumul”.

După ce s-a demonstrat că Volkswagen a pus la vânzare timp de mai mulți ani milioane de cazane pe roți nemții s-au gândit să-și spele imaginea față de clienți prin niște vouchere. Bani. În cel mai “garantat de Vanghelie” mod cu putință, Volkswagen oferă bani oamenilor pe care a reușit să-i fraierească până acum. Momentan doar cei din SUA. Probabil vor urma și cei din Europa.

O să spuneți că la câți oameni au automobile VW suma o să fie destul de mare. Dar nu îndeajuns. Ei practic oferă un voucher de 500$ doar pentru produsele VW (ștergătoare?) și încă 500$ pentru ce-și dorește omul: iPhone, burgeri, izmene de firmă. Deci 500$ care se reîntorc în buzunarele VW și 500$ să se bucure și fraierii la un cadou.

Și asta doar pentru posesorii de VW. Dar cum rămâne cu restul planetei? Restul oamenilor care suportă poluarea?

P-ăștia cine îi mituiește cu vouchere și dolari moca? Când produci mașini care poluează de patru (4!) ori mai mult decât un camion de mare tonaj, crezi că singurul afectat e șoferul de VW?

Evident că masele vor opta în continuare pentru automobile VW fiind vorba de un brand “de încredere”, ștampilă câștigată în zeci de ani de produse bune, dar și mincinoase. Dar pentru omul informat, cu discernământ, chiar te fac pe tine 1000 de dolari? Pui sănătatea ta și a copiilor în balanță pentru 1000$? Atât valorezi? Oxigenul pe care-l respiri valorează cât un eleron de firmă?

Mi se pare atât de jenant faptul că VW vrea să spele imaginea cu bani. Oricum aerul n-are cum să-l curețe. Cel puțin nu atât de repede. Ar putea oricând să investească în automobile cu adevărat ecologice, dar de ce ai face asta când știi că mai poți suge bani din petrol/carburant/motoare cu aprindere. Și de asemenea e jenant că unii oameni încă mai văd în VW un brand de încredere. Poate fac motoare bune, dar aerul l-au făcut deja praf.

2 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.