Alfa Romeo e Mihaela Rădulescu a mașinilor

Nu mă pricep la mașini.

Asta ca să nu credeți că-s vreun Titi Aur și mă dau cunoscător. Am carnet de vreo 8 ani, 0 (zero) accidente din vina mea, două amenzi (pentru depășiri) și am condus aproximativ 6-7 mărci de mașini. N-am pus piciorul niciodată pe vreo pedală de BMW sau Merțan, deci poate vrea să-și facă vreunul pomana cu mine, să văd și eu dacă-i așa impresionant. Mi-a plăcut în Audi A3, dar Kia Ceed îmi pare cea mai potrivită pentru mine. Ce să-i fac, sunt acest familist care vrea puțină adrenalină între casă și grădiniță.

Acum, după ce m-am justificat că nu-s demn să prezint Top Gear în locul lui Jeremy Clarkson, vreau să vă împărtășesc din umila mea experiență de Alfist.

alfa 2

Titlul se justifică. De ce? Precum în cazul divei de la Monaco, Alfa Romeo este frumoasă pentru unii, antipatică pentru alții, „altfel”, feminină, înfiptă, dar știm cu toții că-și pierde mult din valoare din momentul în care ai scos-o din țiplă. Din minima mea cultură de târgoveț n-am văzut Alfa Romeo vândută la SH cu un preț care să-l bucure pe vânzător.

Valoarea unei Alfa cade mai rău și mai dramatic decât o gușă.

Personal îmi pare o mașină frumoasă, cu forme și curbe, dar am uitat să menționez că asta nu-i mașină ci pițipoancă pe roți. Piesele-s scumpe și ca orice femeie “care se respectă”, nu se mulțumește cu o minimă reparație, ci vrea tot tacâmul. Cumva-i normal. Dacă-ți bagi femeia-n service pentru sâni n-o să vrei s-o aduci acasă tot cu fața aia buhăită, nasul uriaș și gura plină de carii. O repari toată.

alfa 3

Și din auzite și testate, Alfa nu stă prea bine (sunt indulgent) la capitolul electrice. Dacă ea vrea să facă precum o discotecă și să nu-ți arate kilometrajul, ori să-ți clipocească tot bordul, va face asta. E independent, ce piesele ei. Unde mai pui că uneori nu vrea să plece. Că nu vrea ea. Cine ești tu să-i spui ce să facă? E pe stop și e nervoasă. PUNCT!

Alte aspecte importante vis-à-vis de Alfa Romeo? E făcută pentru condus. Cel puțin în modelele mai vechi din 2000 nu s-au gândit să pună suport pentru pahar, sau alte nimicuri d-astea care să-ți ușureze călătoria. Ai un volan, un scaun, un bord, ce-ți mai trebuie?

Dar de departe cel mai important aspect e consumul.

Nu știu cum sunt cele mai noi modele, dar chiar și despre astea am auzit că-ți vinzi rinichii pentru un drum mai lung. Nu contest faptul că poate-s eu puțin zgârcit când vine vorba de benzină, dar consumă. Uneori rămâi cu impresia că ești și f*tut și cu banii luați.

alfa 5

Acestea fiind zise, cumpărați Alfa Romeo. Sunt mașini frumoase și poate așa-i convingem pe producători să le facă și mai bune.

Să nu credeți că ăsta-i un text-reclamă ca să-mi vând eu mașini. Vreau doar s-o fac de râs. O Alfa Romeo nu se vinde. Pleacă ea când se satură de tine. D-aia mă tot uit spre parcare. O văd cum mă privește disprețuitoare… parcă-mi spune că n-o merit… mi-a zis mama să-mi găsesc una cuminte, de casă…

DA DA, CUM ZICI TU…

dă cu părerea...

Related Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.