Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Folia pentru protecție termică de la Nu Oricum – rol multiplu în solar sau seră (P)

Dacă deții un solar sau o seră sau intenționezi să ridici o astfel de construcție cel mai probabil știi deja despre folia pentru protecție termică. De altfel folia este una din cele mai importante elemente într-o astfel de construcție. Să vedem însă rolul său complex.

De ce este necesară folia de protecție termică

Aceasta va fi amplasată între plante și folia de acoperire, a nu se confunda cele două produse. O regăsim montată la înălțimea streșinii, seamănă cu un tavan înclinat. În cazul în care se vor forma picături de apă pe suprafața sa sau pe folia ce acoperă solarul, acestea se vor scurge pe margine.

Cât despre beneficiile acestei folii vorbim despre:

  • Reducerea variațiilor de temperaturi

În solar este firesc să existe variații de temperaturi în funcție și de momentul zilei. O astfel de folie ajută la diminuarea acestui impact, prin faptul că reduce variațiile de temperatura. O folie de polietilena pentru protectie termica face ca diferențele să fie diminuate cu 3 până la 6 grade.

  • Producție de calitate

Cu un montaj făcut corespunzător, folia de protecție termică va reduce picăturile de apă ce cad pe folie și implicit pe plante. Nu sunt lipsite de importanță aceste picături de apă. Ajunse pe plante, creează mediul propice de dezvoltare a diverselor boli de plante. Spre exemplu, apariția patogenului Botrytis cinerea se leagă de picăturile de apă, umiditate în exces pe plante, în mod special la culturile timpurii și extratimpurii, la tomate.

  • Cost control la încălzire

Folia de protecție termică are un rol important și în ceea ce privește costurile de încălzire, lunare. Specialiștii vorbesc despre costuri reduse cu până la 25-30%. În plus, foliile de acest gen conțin și tot felul de aditivi, printre care și IR. Acesta va reflecta o parte din radiațiile infraroșii și va face ca pe timpul nopții pierderea de căldură să fie redusă.

  • Culturi mai timpurii

De altfel rolul său principal este cel de a crea o temperatură mai mare interior. Asta înseamnă să poate fi creat un avans de producere a unei culturi cu până la o săptămână sau chiar mai mult. Asta înseamnă de asemenea un avantaj competițional. Cultura nu doar că este mai timpurie, însă are și toate șansele să fie mai calitativă.

  •  Cereți sfatul specialistului

Folia pentru protecție termică o regăsim disponibilă în magazinele de nișă, cum este și Nuoricum.ro. Sunt disponibile imediat în stoc. Pot avea grosimi și lățimi diferite, de la cele de 3,5 m și grosime standard de 40 de microni și până la cele de 8 metri. Furnizorul specifică că o astfel de folie are toate șansele să reziste impecabil până la 3 ani. Acestea sunt transparente și tratate, includ aditivi IR și UV.

Seră sau solarul sunt calea optimă pentru a obține culturi bogate și timpurii. Însă nu veți obține asta oricum, ci cu alegerea unor produse de calitate. În pagina nuoricum.ro sunt regăsite toate ofertele curente. Puteți comanda online sau telefonic.

Contact:

[email protected]

[email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.