Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Achiziție sau chirie? Persoană fizică sau juridică? Ce și cum este mai bine să alegi din portofoliul Gold Park (P)

Atunci când trebuie ales sediul unei firme există opțiuni nu doar privind locația, amplasarea, vadul, suprafața, ci și ceea ce ține de costuri. Este chiria mai convenabilă sau achiziția spațiului? Ar trebui să fie pe persoană fizică sau juridică? Oricum ar fi, în portofoliul de la Gold Park găsești proprietăți diverse, terenuri, spații comerciale, special destinate pentru birouri de asemenea.

Achiziția versus chiria

Această decizie depinde de firmă, de activitatea acesteia, de profilul de activitate, dar și de planurile pe termen lung. Pentru un start up poate că sună mai bine chiria, având în vedere avantajele, faptul că sunt luate în considerare costurile poate mai rentabile și posibilitatea de a opri oricând investiția, de a schimba locul, mai ales ținând cont de optimismul planului de dezvoltare.

Achiziția unui spațiu aduce însă și avantaje, deși va fi o sumă mare de bani investită de la bun început. Cei de la goldpark.ro te pot inspiră, în funcție și de ofertele active, căci uneori este și o chestiune de potrivire totală a preferințelor regăsită la un spațiu pe care o dată ce îl vez vei spune trebuie să îl am! Și da, bugetul pune punctul pe i în cele din urmă.

Achiziția pe persoană fizică sau juridică?

Aici trebuie subliniat un alt avantaj în funcție de situație. Dacă cel care face  vanzare spatiu comercial Cluj este persoană plătitoare de TVA și cel care cumpără decide să o facă pe persoană juridică avantajul va fi cel de recuperare de TVA aferent prețului plătit. Însă dacă ești cumpărător persoană fizică, TVA-ul va fi un cost în plus ce majorează investiția pe care o faci.

Ce poate pleda în favoarea achiziției pe persoană juridică poate fi de asemenea despre valoarea imobilului sau proprietății ce întră în lista de cheltuieli de amortizare, ceea ce reduce impozitul pe profit.

Un minus la această abordare există totuși și el se referă la impozitul anual, ce este mai mare decât cel plătit de o persoana fizică.

În final, astfel de decizii cântăresc destul de mult, ținând cont că impactul este unul resimțit pe termen lung. Colaborarea cu o agenție imobiliară cum este Gold Park poate fi un atu întrucât orașul este într-o continuă dezvoltare, unde este un public țintă pentru mulți, iar în portofoliul acestei agenții sunt sute de oferte.

Contact:

Calea Moților, nr. 94, Cluj-Napoca

[email protected]

0770.896.896

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.