Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Semafoare gay și oameni care știu să le folosească

În Madrid, Spania, s-au instalat o serie de semafoare „tolerante”. Asta nu înseamnă că-s tolerante cu proștii – devenind verzi când treci pe roșu -, ci au alte desene. Nu mai vezi o siluetă umană stând/mergând, ci două. De același sex. În timp ce se țin de mână.

Santa Cachucha, ce destrăbălare!

Vă dați seama că Dumnezeu a construit semafoarele cu un singur scop: să arate culori și să se înmulțească heterosexual. La spanioli e altfel.
În curând la Madrid o să fie una dintre cele mai mari parade gay din lume. Sunt așteptați vreo 2 milioane de oameni, homosexuali sau nu, să danseze, să se bucure, să-și vadă de ale lor. Să nu fim ipocriți, va exista dezmăț de sorginte pornografică, dar e și greu să-ți dai seama care-i răul cel mai mic în materie de subiect de excitație pentru un popor care acum ceva timp saliva la arderi pe rug și spânzurări publice de „vrăjitoare”.

Acum, să nu căutăm o scuză unui festival. El se întâmplă pentru că vesticii și-au scos morcovul religios din fund în detrimentul unei relaxări pașnice și non-conflictual. Hedoniste, dar pașnice.

Giumbușlucul semafoarelor e simpatic. Funcționează perfect mai ales în țările în care oamenii le înțeleg funcționalitatea. La noi nu și-ar avea rostul. Cine să se uite la ele? Aici verdele e verde, galbenul e verde și roșu înseamnă pregătirea claxonului pentru iminentul verde. Semafoarele sunt mici și insignifiante pete de culoare. De cele mai multe ori deranjează precum o pată pe cornee.

Aici îți sare vulgul în cap dacă amendezi o babă grăbită (pleonasm), inconștientă și gata-gata să se lipească de un parbriz precum o gâză.

Respectarea legii produce o reacție de coalizare în mintea multor români, probabil știind cu toții că au comis o nesărată cândva și, prin apărarea vinovatului, își țin partea inconștient. E o teorie.

Așa că problema homosexualilor din România mai poate aștepta. Măcar până-n momentul în care o să știm să folosim semafoarele.

semafoare gay

2 răspunsuri

 1. Cateva idei pe subiect pentru ca locuiesc in Spania de ceva vreme si sunt si la curent cu stirile locale:
  1. Madridul are probleme mult mai importante de rezolvat, insa primaria a trecut pe lista de prioritati semafoarele astea si interzicerea manspreadingului. Oricat de emancipata si toleranta e lumea, nimeni (dintre localnici) n-o sa treaca cu vederea ignoranta si autismul primariei fata de probleme cu adevarat importante si prioritare in detrimentul unor subiecte de-a dreptul irelevante.
  2. Paradele astea unde majoritatea se deghizeaza in clovni sexuali aduce cel mai mare grad de repulsie si refuz al societatii hetero fata de societatea homo. Mi se intersecteaza drumul aproape zilnic cu gay si lesbiene, ba chiar vazusem doua cupluri de lesbiene acum 2 zile la plaja. Nimic iesit din comun si nimic surprinzator cat timp n-au aparut pe plaja imbracate si machiate ca niste clovni. Cand o sa vad lesbiene imbracate in rochii elegante si gay la costum, sau chiar si la ceva casual o sa inteleg cu adevarat scopul acestor manifestatii, pana atunci zau ca nu stiu ce mesaj vor oamenii astia sa transmita.
  In alta ordine de idei, azi la Madrid nu mai exista locuri de cazare disponibile.
  3. Spania e probabil singura tara din sudul Europei unde problema colectivului LGBT e tratata de catre opinia publica la fel ca in tarile nordice.

  1. Mălin,
   1. Întotdeauna sunt probleme mai mari de rezolvat. Chiar și când acele probleme sunt rezolvate sunt altele care meritau o mai mare atenție.
   2. Sunt de acord cu tine vis-a-vis de ridicolul costumării. Dar mna…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.