Să nu ne fie rușine să recunoaștem că avem părinți proști

Când vorbesc despre „părinți proști” nu mă refer la părinții mei, ci la noțiunea de „bătrâni” față de care suntem învățați din școală că trebuie să avem tot respectul și să-i ascultăm. Ăsta-i adevărul și trebuie să-l recunoaștem altfel o să ne mințim în continuare că suntem un neam cum n-a văzut Parisul. Printre noi sunt mii de vârstnici rupți de realitate, ușor de manipulat, greu de ascultat. Îi acceptăm, că-i iubim, că ne sunt părinți, bunici, nași și mătuși, dar îți vine să-ți smulgi părul din cap uneori. Atât de dificili sunt. Mai ales când vine vorba de probleme elementare de logică:

A. Ați luptat la Revoluție împotriva comuniștilor.

B. După Revoluție ați votat tot comuniști.

C. Astăzi, într-o proporție covârșitoare faceți același rahat, după ce comuniștii împotriva cărora ați luptat (și pe care apoi, repet, ați decis să-i faceți lideri democrați), sunt pe primul loc în sondaje.

Este o ecuație atât de simplă A=B, B=C, C=A. De ce trebuie să vă pierdeți pe drum și să credeți că A+(-B)=C-A, să mai băgați radicali, necunoscute și găleți în ecuație? Cât de greu e pentru un popor să înțeleagă anumite aspecte și să nu se mai sperie de necunoscut precum creștinul de spălatul în zi de post?

De bătrânii retrograzi nu vreau să vorbesc. Sunt o cauză pierdută precum schizofrenia. E-n zadar să-i explici unei mămăițe importanța de a avea un stat tolerant, cu o viziune europeană când ea știe doar ce-i permite strânsoarea baticului. Dar cum se face să ai copii plecați în străinătate la muncă/studii și tu să crezi în continuare că suntem buricul lumii? Cum?

Precum spunea și George Carlin, respectul trebuie câștigat, așa că simplul fapt că ești bătrân nu te validează în ochii mei. Eu nu-s ca Țuțea să prețuiesc o babă-n fața unei icoane  în detrimentul unui savant premiat cu Nobel. Nu mă lasă bunul simț să-l pun pe unul mai presus, dar nici logica nu mă lasă să-i pun pe picior de egalitate.

Titus Corlățean a demisionat de la șefia MAE.

Pentru cine nu știe (și n-o spun malițios), MAE e responsabil de votul românilor din diasporă. Corlățean n-a demisionat de rușinea votului ratat în primul tur. Ci pentru că și duminica asta o să fie haos (organizat) la urnele din străinătate și PSD-ul va spune „ne pare rău, dar demisia onorabilă a lui Corlățean ne-a pus într-o postură dificilă, greu de montat, bla bla, sugeți, bla bla”. Pariu?

Olguța Vasilescu e mai săracă moral decât poate ajunge vreodată județul Dolj. Cât despre profesoara Cristiana Anghel, senatoare PC, care învinovățește Transilvania și diaspora pentru că n-a câștigat Ponta din primul tur… încă o dovadă că vârsta nu te face mai deștept. Nici măcar educația, ori meseria. Într-o intervenție TV nu era în stare să separe ideologic dreapta de stânga. Să fie proastă? Evident că nu… e doar o șulfă. Adică o tanti rea.

Ce se va întâmpla? O să câștige Ponta și-o să murim fericiți până la adânci găleți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.