Oracolul Online – 39 – Iisus Hristos

Cu ocazia acestei sărbători, una dintre cele mai importante pentru români, după Crăciun, Black Friday și Bobotează, am hotărât că în Oracolul Meu Online trebuie să apară și Iisus Hristos. Cu toate că nu suntem prieteni pe Facebook. Dar este totuși o sărbătoare despre el.

  1. Salut. Putem să ne tutuim? Pot să-ți spun Cristi? Până la urmă suntem frați, că avem același tată ceresc.

Absolut. Cristi e ok. N-am o problemă cu numele. Când eram mai mic mă mai luau unii la mișto la școală și-mi spuneau „băiatu` lu` Zeu”, dar când le arăți că poți să mergi pe apă și să le înmulțești mașinuțele se liniștesc.

  1. Care-i faza cu Paștele? E exact așa cum sărbătorim noi azi?

Hm… aproape la fel. Faza e că eu am spus niște chestii acum vreo 2.000 de ani. Pe vremea aia erau tot felul de profeți, influenceri. Și am deranjat niște oameni, am avut și câteva prietenii toxice și mna… a venit garda, mulțimea a votat să fiu pedepsit, cruce, cuie, grotă. Știi povestea… Dar faza cu „am murit pentru păcatele voastre” e o prostie. Eu am murit că așa era contextul social-politic. O și ardeam hipiot, flower-power, poate d-aia am lăsat impresia că-mi pasă de tot și toate.

  1. Păi și ouăle? Iepurii? Cozonacul?

Da, asta e o ciudățenie și pentru mine. Jur că nu înțeleg. O perioadă după ce am murit a fost destul de sobră treaba. Anual se ținea un moment de reculegere în cinstea mea. Atât. Apoi nu știu ce s-a întâmplat de am ajuns în același peisaj cu iepuri de ciocolată, ouă colorate, fripturi și cozonaci.

  1. Îți place de Crăciun?

Bă, o să fiu sincer: nu. Din două motive. Nu-s genul care să vrea să fie în centrul atenției. Adică mie mi-a plăcut să vorbesc la analfabeți și cercuri restrânse. Prin câteva sate. Nu m-am băgat la turnee mari, nu-mi plăceau sălile uriașe. Așa și de ziua mea. Nu-mi place toată atenția asta.

Și mai e o chestie. Moș Crăciun și Coca-Cola mi-au cam furat ziua de naștere. La fel. O perioadă după ce am murit se sărbătorea ziua mea, ceva intim, relax, chill. Apoi, brusc, Cola, un moș dubios îmbrăcat în roșu (nici naiba nu se-mbrăca așa în Iudea pe vremea mea)… mega-ciudat, mă-nțelegi?

       5. Îți place Catedrala Mântuirii Neamului?

Băi, uite o altă treabă pe care n-o înțeleg. Eu n-am cerut rahatul ăla. Sincer. Văd că mulți mă înjură că l-am vrut eu. Frate, eu n-am cerut așa ceva. Eu am zis mereu că biserică e acolo unde-s oamenii. Dacă vă rugați în parc și sunteți buni, acolo-i biserică. Eu n-am nevoie de Strabag să-mi facă o măgăoaie anti-atomică.

  1. Păi și Daniel…

Ăla-i un marțafoi. Nici pe ăștia nu-i înțeleg. Tata mai vorbește cu unii dintre ei, dar sunt mega dubioși cu toții. Și îi cam răstălmăcesc vorbele. Mie Daniel îmi e super antipatic. Și se îmbracă penibil. Aș vrea să nu mai fiu asociat cu el.

  1. Ce planuri ai pentru viitor?

Momentan sunt în stand-by. Sunt în discuții cu Mahomed, Thor și alții pentru un featuring. Nu știm când o să dăm drumul piesei. Acum facem bugetul de media și tragem speranțe să facem un viral. Dar e greu să bați Despacito sau vlogării care bagă mâna-n WC-uri…

  1. Tatăl tău a zis ceva de noi?

Tata e bătrân. Nu prea-i mai pasă. Știi cum sunt bătrânii. Stă toată ziua și bodigăie prin pod, se uită la colecția de șurubelnițe și mai repară una-alta prin cer. Uneori mai pune mâna pe o carte, dar îl aud cum o închide și urlă „NU! NU din maimuțe! Din șinșila! ȘINȘILA!”.

  1. Gusturi muzicale?

Exceptând muzică bisericească ascult absolut orice. Îmi place muzica. Dansez pe hiturile de la radio, mă pierd în trance, fac air-guitar pe rock, bag un pogo cu heruvimii și are Nicolae Guță un basist pe piesele mai vechi. Mamă ce bagă omul ăla acolo.

Muzica bisericească e penibilă. Mie nu-mi place. Nu știu de ce tot cântă despre mine.

  1. Conspirație preferată?

Toate-s caterincă, dar cel mai mult îmi place aia cu „apa dă autism”.

  1. Stai puțin… că p-asta n-o știu…

Nu încă…

 

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.