Femei, nu mai mințiți!

Social-media a schimbat enorm modul în care ne raportăm la noi și la societate. Câteva like-uri te pot face să te simți zeu, iar lipsa lor te aruncă-n depresie.

Pe vremuri nu era așa… cred.

Adică nu-mi imaginez că restul femeilor din Florența s-au bășicat pentru că da Vinci a hotărât să-i facă un selfie artistic Monei Lisa. Probabil câteva s-au enervat: „ce are hâda aia de a vrut Leo s-o facă tablou? Paragladina!”. Dar așa-s femeile…

Minciuna internautică n-are sex. Doar nuanțe.

Și eu pot să mă pozez călare pe un BMW scump, într-un club de fițe, ori înconjurat de bani. Prin toate astea las impresia că-s potent financiar, dispun de caleașcă ultimul tip și mănânc la fițe, nu acasă din caserole de la mama.

O să prostesc pe cineva? Câteva porumbițe mai mult ca sigur. Că apoi n-o să am cum să susțin minciuna și-o să cobor la întâlnire din Mercedes cu 44 de locuri pe scaun și 38 în picioare… asta-i altă poveste.

Unde s-a ajuns cu minciuna în tabăra femeilor?

E clar că nu toate știu să folosească Photoshop-ul și să arate precum „divele naturale” din revistele de „frumusețe” (prea multe ghilimele?), dar telefoanele au evoluat. Sunt n-jpe mii de aplicații care te pot face să arăți demnă de prezentat rudelor, prietenilor, dușmanilor și ofițerului de stare civilă.

De curând mi s-a vorbit despre o nouă aplicație: YouCam Makeup. Am crezut că-i o banală aplicație care te ajută să-ți dai seama cum arăți vânătă pe buze și la ochi. M-am înșelat. Tehnologia a ajuns până-n punctul în care te repară total.

Ai o față de-ți crapă ecranul? YouCam Makeup te transformă într-o sugativă de like-uri.

Sunt fascinat de cât de mult te schimbă aplicația asta. De la buze la ochi, ten, păr și forma feței.

Am făcut și eu un experiment, pă persoană fizică, pă fața mea:

Ok, eu am abuzat de toptanul de funcții din portofoliul aplicației și am ajuns să arăt precum Trăistariu într-o luni seară, dar o femeie știe cum să utilizeze o astfel de aplicație. Ele știu cât e prea mult.

Dacă s-a ajuns aici trebuie să recunosc faptul că-s sceptic în fața chipurilor de pe Instagram și Facebook. Doamnelor, dacă vreți să vă cred că sunteți frumoase o să vă rog să-mi trimiteți poze developate, realizate cu un aparat mai vechi de 25-30 de ani.

Mulțumesc și nu mai mințiți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.