Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Oracolul Online – 27 – Ionuț Delcă

Trebuie să recunosc faptul că pe Ionuț Delcă nu-l avantajează poza de profil și primul gând a fost „o să fie un interviu plictisitor”, dar ce să vezi. Omul are lucruri interesante de împărtășit. Și pare că-și iubește orașul.

Am ajuns la capitolul 27 cu această rubrică și trag speranță să trăiesc îndeajuns de mult încât să-mi cunosc toți cei 3.725 prieteni de pe Facebook. În fiecare sâmbătă câte unul.

  1. Domnule Ionuț, am să-ți spun „tu”. Cum e domnule viața în Brașov? Dacă aș schimba comuna, pentru mine Brașovul e pe 3, după Timișoara și Cluj. Tu ce spui? E de locuit acolo?

În primul rând, salut George, iar în al doilea rând prefer „tu”-ul în orice conjuctură, fie ea plină de neni și tanti chiar cu sânge albastru.

Viața la Brașov este mai mult decât minunată. Oameni frumoși (nu cazul de față), locuri frumoase, aer curat, urșii noștri și acel mare magnet invizibil care nu ne lasă pe noi brașovenii să părăsim incinta. În orice anotimp, fie zi sau noapte, oră sau minut, secundă sau… ce voiam să zic? A, da, eu spun că este de locuit, dar nu știu ce vor spune ceilalți.

 

  1. N-ai da aerul curat pentru niște praf de București, mall-uri și trafic?

Aerul curat era să-l schimb pe niscai praf de capitală în urmă cu scurt timp, însă s-a modificat schimbarea. Ori chakrele au fost chinezești și s-au stricat repede, ori magnetul mai sus amintit și-a dorit mai mult victoria, deci iacătă-mă în continuare brașovean „jiet-bejet” cum ar spune unii neni veniți să lucreze în fostele uzine Steagul Roșu, Tractorul și altele. Mall-uri și trafic avem și noi, mai ales trafic de ne dorim mereu să mai exportăm din el. Primiți?

 

  1. Văd că te-ai născut în 1977. Cutremurător. Ce ți-au povestit ai tăi despre cutremur?

Chiar ai vedere bună. Felicitări. Cutremurător zici? Nu știu ce să zic dar din sacul amniotic unde mă aflam, puteam să-mi dau liniștit „check safe”. În Brașov, după câte știu, nu au fost atât de mari pagubele ca în cazul Bucureștiului. Cică doar o persoană a murit. Neam de ambițioși, ce să faci?

 

  1. Să nu uit: ce lucrezi? Se trăiește din ce faci tu?

Lucrez într-un domeniu unde ești nevoit să ajungi, vrei nu vrei, dacă ai mașină și din cauza drumurilor excelente sau când iarna nu mai e ca vara, ești nevoit să ajungi pe la o vulcanizare să-ți schimbi anvelopele. Eu le cam aprovizionez cu cele trebuincioase. Pentru cine nu știe, în Brașov există o firmă de pompe funebre și sună cam în halul următor: „VREI NU VREI, TOT LA NOI AJUNGI”. Morbid dar trist de adevărat. Așa zic și despre acest domeniu în care activez. Ai ghicit de la început, lucrez în vânzări.

Și, da, se trăiește decent din asta, sunt mulțumit! Dacă te sună șeful meu, să-i zici că nu chiar mulțumit, că e invitatul tău să mai pluseze ceva, da nu te-am rugat eu, bine? Ce bere îți place?

 

  1. Ce părere ai despre faptul că 270.000 de oameni au fost s-o pupe pe Parascheva?

Doar 270.000? Rușine! Hai că se poate mai mult, păi ce facem dragi habotnici? Părerea mea este că ne iau ăștia la japcă spre Evul Mediu. Triburi izolate unde n-a ajuns civilizația pe acolo au renunțat la ritualuri din astea morbide și purtătoare de herpes nobil.

Ce m-a deranjat psihic este faptul că foarte mulți copii au fost duși acolo la una din ședințele de brain washing, iar Protecția Copilului nu s-a sinchisit să vadă ce-i cu bieții copilași ținuți acolo cu forța, multe ore în picioare și învățați să cadă în genunchi ori de câte ori întâmpină câte o problemă. Coana Paraschiva asta chiar atât de perversă este, de stă să se pupe-n gură cu toți?

 

  1. Sincer, cu cine ai votat la ultimele alegeri? Hai că nu mă supăr…

La alegeri am votat cu și-o să votez cu, mereu. Sunt liniștit ca nu am votat niciodată secera și ciocanul 2.0. Și chiar dacă te superi, te scot la un MTB (vezi întrebarea 8).

 

  1. Ultimele 3 cărți citite?

Ultimele 3 cărți citite sunt:

„Cosmos” de Carl Sagan

„Cum se face un univers” De Alex Doppelganger (tare haios omul, cu povești despre știință pe înțelesul tuturor)

„Un palid punct albastru” de Carl Sagan.

Te rog frumos, și chiar dau o bere în Brașov, dacă poți posta și acest clip mai mult decât minunat. Bine, dau o bere și dacă nu-l pui, da’ așa mai cu juma’ de gură.

  1. Am văzut într-o poză că ești biciclist. Vreun traseu mișto de MTB/cursieră pe care-l recomanzi?

Da, sunt pasionat de MTB, chiar dacă timpul nu mi-o permite. Nu am un traseu anume, însă geografia Brașovului, a poienii, îți oferă multe variante. Personal îmi place să biciclesc până la canionul 7 scări. De ce? Păi nu știu exact. Vara îmi iau în rucsac și un prosop de plajă și după bicicleală mai fac și plajă. În felul ăsta am dezosat doi iepuri deodată, nu?

 

  1. Ce te-ar face să pleci din țară?

Să plec din țară nu m-ar mai atrage ca odinioară. Am mai fost plecat însa magnetul brașovean iar a funcționat impecabil.

Ce m-ar atrage, probabil banii, ca pe majoritatea (să nu fim ipocriți) și direcția ar fi către scandinavia, unde lumea a trecut de mult de superstițiile medievale și unde cuvântul religie îl găsești doar în cărțile de istorie.

 

  1. Ceva amuzant? Orice.

Șeful: „Din păcate va trebui să te concediez. În loc să lucrezi, tu stai pe internet toată ziua.”

Angajatul: „Șefu’ păi computerul meu nu e conectat la internet…”

Șeful: „Aha, scuze…tu ești ăla care e mereu afară la țigară în loc să lucreze.”

Angajatul: „Șefu’ dar eu nici măcar nu fumez…”

Șeful: „Da’ pleacă în plm odată!!!!”

 

ionut delca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.