Noul trend internautic: poza la copită

Le știți pe duduițele alea cu unghii lucrate n-jpe ore la cosmetică? Unghii după care salivează mulți șoferi de TIR și au vise umede în care își penetrează timpanul scobind cerumenul cu așa o bijuterie pictată.

Unghii lungi de-ți vine să le bagi în pământ și să forezi până dai de încă 10 rezerve de petrol, să ajungă iar benzina 3 lei, cum era pe vremea când am luat eu carnetul de șofer.

Unghii ascuțite ca o lance, de-ți vine s-o apuci pe purtătoare de șale și s-o azvârli cu degetele înainte într-o tablă de darts.

Unghii late, stilul lopată, butucănoase și groase, perfecte pentru săpat sute de kilometri de autostrada suspendată.

mona

Și să nu uităm de unghiile pictate, opere demne de expus la muzeu. Sigur, SIGUR, ai și tu o prietenă pe Facebook/Instagram care și-a pozat podoabele cornoase. E foarte mândră de banii dați pe lucrare. Îmi și imaginez o manichiuristă asudată, aplecată cu o pensulă mica peste un șevalet cheratinos, încercând să facă ce n-a reușit da Vinci. Adevărul este că-s vizibil impresionat de picture pe unghii. Da picture domnule, nu floșcăială colorată. O „Gioconda” pe unghia mijlocie, „Cina cea de taină” înghesuită pe unghia degetului mic, sau „Urletul” pe inelar… pfuai, ești un Luvru ambulant femeie! Singura diferență e că-n tine nu pot intra anual 8 milioane de vizitatori, precum în celebrul muzeu din Paris. Sau…

Dar sunt și doamne și domnițe care se simt bine cu lucrări mai abstracte.

Ai fost la manichiuristă, ai dat câteva sute de lei pe trei dungi în trei culori, câteva strasuri și punctulețe? Păi evident că vrem să vedem asta! N-ai habar câți bărbați vor să-ți vadă unghiile. Asta ne excită, ești nebună? Eu nu deschid un film porno dacă actrița n-are minim un french (așa se zice, nu?). Ca să nu mai spun că dacă unghiile îi sunt lucrate în amănunt mă termin până să vină băiatul ăla cu pizza. Așa sunt eu, manuchiuristofil.

113646283_d9fb9ae60b_o

Acestea fiind zise, doamnelor și domnișoarelor, vă rog să nu vă opriți din pozat unghii. Suntem încântați de realizările voastre. Cât despre manichiuristele alea… acolo artă domnule! Să pictezi pe câțiva milimetri și să suporți, zilnic, discuții despre foști/actuali/vedete… Felicitările mele! Eu am o propunere pentru altarul viitoarei catedrale a Mântuirii Neamului: să-l dăm pe mâna unei echipe de manichiuriste. O să iasă ceva minunat!

P.S. – evident c-o să apară aia care o să-mi spună „George, ai vrea să nu ne îngrijim să avem jeg sub unghii?”. Pentru că da, în viață ai doar două variante: jeg sau strasuri.

6 răspunsuri

  1. :)) Cam asa gandeam si eu.. nu zic ca unele nu sunt frumoase, dar pana la urma sunt doar unghii. O sa fie ele admirate, dar altele sa fugi nu asa. Iar multe folosesc facebook-ul pentru a-si promova mica afacere – eu zic bravo lor daca reusesc 🙂

    1. Pot să înțeleg rostul promovării. Dar să merite! Vreau să văd tablouri pe unghii, nu liniuțe și sclipici. Că d-astea făcea și nepoata mea la 2 ani.

  2. Hello. Îţi citesc blogul cu spor de câteva zile, sunt undeva pe la pagina 10. And counting. Să zic şi ceva pe subiect? Să zic. Nici io nu văd rosul cutumelor stiletto, c-aşa se numeşte stilul ăla lung, ascuţit si de neam prost. Ideea principal şi clişeul nemuritor, cum te descurci la baie cu asemenea podoabe? Încă o întrebare pe lângă subiect, pe când un spectacol de stand-up în Braşov? Ar fi primul de acest gen pentru mine şi de ce nu, pentru prieteni, şi tare mi-ar plăcea să te „citesc” şi live. Toate cele bune.

    1. Pe 9 iulie sunt în Bușteni cu bicicleta pentru un show de stand up, și duminică 10 iulie ajung în Sf. Gheorghe. Tot pentru stand up. Ambele sunt relativ aproape de Brașov. Eu zic să urcați pe bicle și ne vedem la show.

  3. Am văzut evenimentele cu bicla, doar că ar fi mişto să nu lucrez weekend-ul ăla şi să ştiu să biciclesc, spre ruşinile mele. De-asta întrebm de şou în Braşov, să ştiu dacă ar fi ceva în plan. Şi dacă intervine ceva pentru duminica şi n-aş lucra, io m-aş încumeta să vin, doar să nu ţii prelegerea pe vârf de munte că sigur nu ţin pasul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.