Noi o să fim buni cu 5 minute înainte de Apocalipsă

Nu știu câți dintre voi le aveți cu fotbalul. Probabil ați aflat că România a făcut buba la Euro 2016. Dar nu despre asta vreau să vă vorbesc. Gata, s-a terminat.

La echipa națională am avut (nu-i mai știu statutul) un antrenor: nea Puiu/ Anghel Iordănescu/ Iconițe Love Machine/ cum vreți voi să-i spuneți. Și nea Puiu a convocat un jucător despre care mulți spun că este cel mai bun la ora actuală: Sânmărtean. Cât a jucat Sânmărtean la Euro? Vreo 30-40 de minute și asta când rușinea din grupe era tranșată.

9aec540f2a5dc9d292223a489e8736c8_XL

De ce?

O sursă din cadrul echipei naționale a declarat că nea Puiu era „soto” că o să ieșim din grupă (Franța, Elveția, Albania) și o să ajungem în fazele avansate ale competiției. Abia atunci avea de gând să-l folosească pe Sânmărtean pentru a aduce un plus de valoare echipei. Vă dați seama cât de mult a putut să subestimeze Iordănescu adversarii din grupe? Practic s-a uitat la francezi și-a zis „pfff, la cât de praf sunteți o să-l bag pe Alibec să joace cu o mână și jumătate de creier legate la spate. Cu Albania nici nu mai trimit fotbaliști pe teren, ci doar șoferul autocarului. Și-n semifinală bag profesioniștii ca să-i demolez pe toți”.

Cât de românească este până și tactica echipei naționale de fotbal? Chiar și când punem 11 oameni să alerge după o bășică o facem în stil neaoș. Mă mir că Iordănescu nu le-a spus fotbaliștilor săi (că-s ai lui, pe mine nu mă reprezintă adunătura aia de gelați) să ardă iarba terenului în ultimele 10 minute de meci și să otrăvească apa din bidoanele albanezilor.

Eventual să se retragă toți în înaltul peluzei.

courage_the_cowardly_dog_by_cartmanpt-d4oym78

Suntem atât de siguri pe noi și ne considerăm atât de demni de lauri, dar uităm că în esență suntem un popor la fel de banal ca multe altele. Nu ne-am remarcat ca grup prin cine știe ce. Ne agățăm de personalități importante și ne urcăm pe umerii lor pentru a ne poziționa la nivelul marilor popoare, dar de fapt România e pauza aia de mici de la Dedulești când mergi din București spre Sibiu.

Dacă mai sunteți mulți care gândiți ca nea Puiu, vă rog eu să nu mai așteptați ca să scoateți binele din voi. Ce faceți? Îl așteptați pe Iisus și abia apoi o să strângeți rahatul după câinele vostru, n-o să mai aruncați gunoaie pe jos sau în Parlament? Hai să nu păstrăm tot binele pentru finală. Că nu cred c-o mai prindem în ritmul ăsta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.