Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Mihai Trăstariu, panseluța muzicii românești

Autoironia este apanajul oamenilor inteligenți.

Să poți râde de tine că ești slab/gras/afon/etc. e o calitate, dar din păcate unii n-o au și această atitudine ne doare.

 

Pentru cine nu trăiește pe această planetă și vine din spațiu, Mihai Trăstariu s-a înscris anul ăsta la Eurovision cu piesa “Paradisio” (între timp aflu că și-a retras capodopera), melodie pentru care a lansat și un videoclip. Din păcate pentru el au fost primite cum nu se putea mai prost. Videoclipul a fost ridiculizat de toată lumea și piesa a fost considerate puerilă și cu versuri turnate la grămadă, vorbe frumoase să sune bine, „e”-uri lungi și anoste. Toată lumea a râs de el. Bă, toată lumea! Din Văscăuți până pe Ementi 8, pământeni sau extratereștrii, toți au râs. Personal mi-am amintit de piesa „What what in the butt” după 10 secunde de vizionare.

Samwell_Heart-Mouth

 

Printre oamenii care au râs de Paradisio m-am aflat și eu, episodul 20 din Recenzii La Chestii fiind dedicat piesei “Paradisio”. Din păcate episodul n-a rezistat mult pe Youtube, fiind reclamat de Trăstariu. Ok, ce-i drept foloseam 10 secunde din piesă. Apoi am reurcat episodul, fără nimic din piesa divei. După nici 5 ore a picat și asta. Aceleași motive… o să am o discuție cu Youtube pe subiectul ăsta, dar până atunci să ne ocupăm de subiectul Trăstariu.

tumblr_nb2k8sUxgF1sjm43qo2_400

Stimabile Mihai Trăstariu,

Cu toate că-ți vine greu să crezi, dar piesa “Paradisio” este jenantă. N-o spun (doar) eu. Așa vuiește lumea. În ziua când ai scos videoclipul de pe Youtube aveai de 5-6 ori mai multe dislike-uri decât like-uri.

Am observat că n-ai scos doar video-ul meu de 60 de secunde, ci tot ce există despre Paradisio. Caterinca de la matinalul “Neața cu Răzvan și Dani” nu mai există, postările altora nu mai există. Practic ai reușit să ștergi orice urmă de eșec de pe Youtube și cel mai probabil o să reușești să ștergi tot și de pe Facebook. Cam nord-coreean, nu crezi?

Atitudinea asta nu-i sănătoasă. Pentru tine. Vezi tu, noi putem să trăim fără tine, dar tu nu poți fără noi. Fără public, că-i bun, rău, nu poți. Se vede că-ți dorești cu disperare atenție, altfel n-ai face orice s-o ai. De la poze-n chiloți la războiul ăsta pe care-l duci cu net-ul, ești chitit să arăți că ești grozav. Dar nu ești. Că ai limitari, ca orice alt om. Poți să duci tu n-jpe octave, dar nu poți face un videoclip decent și nu poți câștiga Eurovisionul. Cel puțin nu anul ăsta. Nu cu Paradisio.

Știe toată lumea că ești procesoman. Nici asta nu-i lucru sănătos. Și nu vorbesc despre răceală sau gripă. E vorba despre sănătatea la un nivel superior. Big bang ferește, nu te fac nebun! Nu vreau să mă dai în judecată pentru asta. Spun doar că ești puțin… emotiv. Habar n-am, nu-s în măsură să-ți dau un diagnostic, dar un specialist în ale capului ar putea să te ajute. Nu doar pe tine, pe toți. Big Bang ferește, nu spun că ai avea ceva.

E trist că n-ai capacitatea să-ți asumi umorul. Adică în cadrul vlog-ului Recenzii la Chestii am râs de McDonald’s, KFC, Zara, ș.a.m.d., toți fiind (aproape) ok. Tu nu! Tu nu poți să-nghiți caterinca și pace. Asta spune multe despre tine.

Eu îți propun să te relaxezi. Să respiri, să-ți spui că “asta e, nu mi-a ieșit piesa asta” și să treci peste. O să-ți facă bine.

Și te aștept la următorul meu show de stand up comedy. O să râdem de mine, de situații și de tine. Și de tine, da. Ce o să faci? O să-mi cenzurezi glumele? O să dai glumele-n judecată?

 

Sănătate,

Eu.

Acestea fiind zise, RECENZII LA CHESTII:

Recenzii la Chestii – Ep. 20 – Misu Tristu’ Paradisu’ from George Bonea on Vimeo.

P.S. – acest text este un pamflet și trebuie tratat ca atare. Eu doar am zis.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.