Georgeisme
Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Mațul plin, creierul gol, sunt șofer și te omor

Te-ai aștepta ca-n zilele libere, când traficul e mult mai lejer și starea de spirit mai așezată, să se diminueze și nervozitatea unora. Să scadă numărul bătăilor, înjurăturilor și accidentelor auto.

Mai ales dacă nu-s stimulate de alcool.

Unde ai putea să te grăbești cu 10 sarmale-n tine și mămăliguță? Ce urgență majoră te poate face să vrei să depășești totul când abia te-ai ridicat de la micul dejun cu tobă și friptură, ori te îndrepți spre o altă masă light prin care să-l lauzi pe mântuitor?

Expresia „unde defuncții din partea mamei tale te grăbești?” n-a avut niciodată mai multă însemnătate.

Realitatea din teren e că și-n ziua când mamele încearcă involuntar să-și omoare rudele prin implozie unii nu se pot lepăda de caracterul de neam prost. Grăsimea din farfurie nu le diminuează porceala la volan. Mațe pline, creiere goale.

Pe șosele încă se fac depășiri periculoase, se calcă pedala până la podea. Unele-s mortale. Nu poți da mereu vina pe alcool. Unii-s proști și fără inhibitori. Așa sunt ei. Rudele-i cunosc și iubesc așa cum sunt, prietenii îi acceptă, străinii îi evită (atât cât pot).

Azi, în 30 de minute de ride-sharing, am văzut vreo trei șoferi care păreau chitiți să moară. Nu neapărat încovrigați pe un stâlp bulevardian, ci de inimă. Că dacă nu-i omoară viteza și „profesionalismul” sigur o să le plesnească o venă în cap. N-ai ce să le faci. Valeriană? E greu să-i bați cu ea.

Avantajul colericilor e că se mai dreg și-o mai lălăie de azi pe mâine. Își mai relaxează neuronii încordați în piscine, târguri sezoniere, ori lobotomizați în activitățile preferate. Altfel s-ar curăța repejor, spre fericirea celor care pot să trăiască și într-un ritm mai așezat.

Șoselele-s mai libere. Aveți grijă.

Au ieșit șoferii să le colinde cu viteză, probabil în căutarea cuiva care să moară pentru păcatul de a se afla în locul nepotrivit la momentul nepotrivit.

3 răspunsuri

  1. E o perioada propice si sinuciderilor cu ajutorul masinii din dotare, asta a sarbatorilor.
    Ideal ar fi sa se gaseasca un plop gros de pe marginea drumului, nu masina de pe contrasens…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.