Isteria papucilor cu puf

Vara-i pe sfârșite și ne pregătim să-nchidem prăvălia miștourilor la adresa papucilor cu puf. Haha, ce am mai râs de tipele care poartă chestii d-alea.

Ha…

Acum câteva luni mă pierdeam pe la metroul din Berlin. M-am îndreptat spre doi tineri care stăteau cu spatele. După „hello” s-au întors spre mine și aspectul lor m-a izbit în străfundul creierului. El purta un parpalac ciudat, negru, pe dedesupt un tricou făcut franjuri, blugi mulați și rupți, o freză cum n-aș putea explica (chiar n-am cum), ochi conturați cu negru, unghii făcute, un ten acneic purulent și câteva pierce-uri prinse pe ici colo.
Despre ea nici n-are rost să mai vorbesc. Era din același film.

Din spate păreau niște rockeri. Din față erau… personaje de film underground nemțesc despre viața de noapte, droguri, muzică electronică.

Au fost foarte politicoși, mi-au zis cum să ajung unde voiam și ne-am salutat.
Prin Paris femeile purtau pantaloni trei sferturi, încălțăminte sport, geacă groasă și pulover. Pe un frig de, ca bărbat, îți apăreau ovare și apoi îți înghețau.

Prietenii care au fost prin SUA, cu studii sau în vacanțe, îmi povesteau că p-acolo elevii de liceu, studenții, se îmbracă așa cum vor. Important e să fie buni în treaba lor.

Văd că la noi se perpetuează radio șanțismul fashionistic.

În continuare nu mai putem de cum se-mbracă alții. Văd atitudinea asta și la prieteni de pe Facebook.

Speram să scăpăm de prostia asta cu „haina/freza face pe om”. Bunica se mai plângea că ies din casă cu blugii rupți și vopsiți, iar diriginta din liceu îmi spunea că am cârnați în cap și să-i dau jos. Atâta știa ea despre dread-uri.
Dar ei sunt oameni bătrâni, au copilărit stând la cozi la soia, au o scuză. Voi? Ce? N-ați văzut bărbați în UGG-uri, femei tunse băiețește și oameni grozavi cu tunsori ciudate?

Lăsați papucii cu puf în liniștea lor, că-i modă. Moda e doar scremerea unora de a face hainele mai discutabile. Și apoi vandabile. În rest, tot cârpe.

Știu că gusturile se discută (și foarte bine facem), dar nu e ca și cum decăderea speciei stă în niște papuci cu blăniță. Până la picioare omul își demonstrează prostia de n-jpe mii de ori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.