O să mor în drum spre muncă, la 87 de ani

Înainte de toate, să știți că am făcut un test d-ăla serios de pe net și am aflat c-o să mor la 87 de ani. M-am liniștit. În copilărie mi-a tras un papagal un bilețel dintr-o cutie și scria c-o să dau colțul pe la 72. Și-o să mă-nsor cu o Nicoleta.

Acestea fiind zise, mai am mulți ani de muncă.

Cum așa?

Prim-ministrul Tudose a declarat că-n următoarea perioadă o să crească vârsta de pensionare cu un an, doi. E și normal. O să crească acum, până în alegeri, apoi o să scadă, mai dă niște plase și iar face PSD-ul peste 50%.
Rețeta am înțeles că-i învățată de la tătuca Ilici. Am auzit că prin 1990 s-a micșorat vârsta de pensionare ca o pomană pentru prostimea debusolată de democrație. Și așa s-a mai pus o cărămidă la victoria solidă cu 85% din voturi.

Dar să spunem că asta-i istorie.

Prezentul e trist. Bătrânii-s mulți, asistații social sunt mulți, nesimțiții social nu mai au pe unde să-și parcheze mașinile. Tineretul pleacă, muncește la negru, se descurcă. Fond de pensii pentru generația asta? Ioc!
O să muncim până o să murim dacă o să vrem să mâncăm.

N-o să ajungem noi la vârsta la care să ne plimbăm de nebuni cu tramvaiul prin caniculă. Ăsta-i un lux pentru generația de bătrâni care-și permite pensionare.
Nepoții se vor duce singurei la grădiniță, ba chiar vor face cafeaua și sandvich-ul bunicului, pentru că la ora 9 dimineață are meeting și nu poate să lipsească de la birou.
Cu artroză, reumatism sau diabet o să muncim cu toții până o să murim de bătrânețe la birou, volan, ghișeu ș.a.m.d..

Eu vă sugerez s-o lăsați mai moalte cu băutul, fumatul și ieșitul în club. Ce dacă aveți 20-30 de ani? Păi la 70 când o să aveți de făcut tura de noapte cum o să rezistați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.