Georgeisme

Nu-mi e frică de Doamne-Doamne, ci de Femei-Femei

E o fucking linguriță

Recent a explodat pe net un nou scandal: lingurița de împărtășanie pe care o utilizează creștinii în ritualul prin care se curățesc de păcate. Președintele ASUR (Asociația Secular Umanistă din România) a postat pe Facebook un clip în care vedem cum un preot refuză să-i ofere unui copil din sângele lui Iisus cu o altă linguriță decât cea din biserică. Poate că aia era lingurița preferată a copilului, cum probabil și Iisus a avut o lingură preferată pe care o îndoia de la jumate ca să-i impresioneze pe adepți. Interesează pe cineva?

E O FUCKING LINGURIȚĂ!


Oricum, preotul ține o pledoarie despre cum dacă nu crezi în „lingură” nu crezi nici în Dumnezeu și punct. Pentru că da, Dumnezeu este echivalentul unei linguri. Dar hei, bine că e o lingură și nu… un prezervativ: „Doamnă, aveți încredere… și eu și toți preoții folosim acest prezervativ. Și toți enoriașii. Și nu a luat nimeni nici HIV, nici hepatită, nimic. Deci luați cu vin și pâine”.
Când m-am așezat la tastatură eram chitit. ”Să vezi ce le zic ăstora și linguriței lor…”.

Dar apoi m-am liniștit. Am simțit lumina. Și acum vă zic sincer că-s mult mai nervos pe atei și pe cei din ASUR. Ce dracu’ vor să demonstreze când își bat joc de tradiția creștinilor? Că-i un copil chinuit? Păi n-am fost toți? Nu am fost toți botezați și îmbuibați cu sângele lui Iisus? Și am murit? Ok, unii au murit în scăldarea numită botez, dar mnah… în cel mai cinic mod cu putință vă spun că părinții își asumă asta și sunt responsabili.

Punct.

impartasanie 2

 

Ce vreți să fac eu în calitate de ateu? Ce ar trebui să facem noi ateii? Să le interzicem creștinilor să-și practice credința? De ce? Așa-i facem să ne urască și mai rău. Unde mai pui că mulți atei se consideră etalon de toleranță. Halal toleranță. E religia lor, fac ce vor cu ea. Te afectează pe tine că au ei tradiții (inserează apelativ)? Nu. Atunci treci peste! Cum ar spune americanii: E O FUCKING LINGURIȚĂ!
Sunt probleme mult mai grave de care trebuie să țină cu dinții ASUR: religia în școli și influența BOR în politică. În rest, că mor babe la moaște, că-s date transfuzii din Iisus copiilor, că preoții se îmbogățesc pe seama credulilor, NU-MI PASĂ! Gata, am depășit etapa în care ne agățăm de orice rahat ca să arătăm că-s ridicoli. A, c-o facem în spirit de glumă e una (e foarte amuzant să-l servești pe Iisus la linguriță), dar de la ASUR mă aștept să ducă o dispută serioasă cu BOR, nu să se lege de orice chichiță. Păi dacă-i p-așa….

Serios, E O FUCKING LINGURIȚĂ!

impartasanie 3
Așa că ASUR, dacă lingurița aia nu stă în calea dezvoltării economice și sociale a țării e ok s-o lași în pace. Da bă Bonea, dar e o tradiție spălătoare pe creier. Și? Sunt multe alte tradiții pe care le consider tâmpite-n religie. Ce facem? Le luăm pe toate la rând ca să arătăm ce? Eu acum ce să fac? Să-mi cert mama pentru că-n copilărie a considerat că-i bine să-i beau sângele lui Iisus din aceeași lingură cu alții, dar nu era ok să lingem doi la o înghețată? Să-mi cert soția că vrea să botezăm copilul pentru că tradiție/familie/stigmat? Ce fac? Divorțez? Hai să ne revenim. E O FUCKING LINGURIȚĂ!
P.S. – n-am fost niciodată mai zen privind un aspect religios, dar nu consider just să intre o instituție serioasă pe domeniul comediei. Doar în numele comediei ai voie să beștelești, altfel ești hater. Și haterii sunt mai răi decât O FUCKING LINGURIȚĂ!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.