Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Alfa Romeo e Mihaela Rădulescu a mașinilor

Nu mă pricep la mașini.

Asta ca să nu credeți că-s vreun Titi Aur și mă dau cunoscător. Am carnet de vreo 8 ani, 0 (zero) accidente din vina mea, două amenzi (pentru depășiri) și am condus aproximativ 6-7 mărci de mașini. N-am pus piciorul niciodată pe vreo pedală de BMW sau Merțan, deci poate vrea să-și facă vreunul pomana cu mine, să văd și eu dacă-i așa impresionant. Mi-a plăcut în Audi A3, dar Kia Ceed îmi pare cea mai potrivită pentru mine. Ce să-i fac, sunt acest familist care vrea puțină adrenalină între casă și grădiniță.

Acum, după ce m-am justificat că nu-s demn să prezint Top Gear în locul lui Jeremy Clarkson, vreau să vă împărtășesc din umila mea experiență de Alfist.

alfa 2

Titlul se justifică. De ce? Precum în cazul divei de la Monaco, Alfa Romeo este frumoasă pentru unii, antipatică pentru alții, „altfel”, feminină, înfiptă, dar știm cu toții că-și pierde mult din valoare din momentul în care ai scos-o din țiplă. Din minima mea cultură de târgoveț n-am văzut Alfa Romeo vândută la SH cu un preț care să-l bucure pe vânzător.

Valoarea unei Alfa cade mai rău și mai dramatic decât o gușă.

Personal îmi pare o mașină frumoasă, cu forme și curbe, dar am uitat să menționez că asta nu-i mașină ci pițipoancă pe roți. Piesele-s scumpe și ca orice femeie “care se respectă”, nu se mulțumește cu o minimă reparație, ci vrea tot tacâmul. Cumva-i normal. Dacă-ți bagi femeia-n service pentru sâni n-o să vrei s-o aduci acasă tot cu fața aia buhăită, nasul uriaș și gura plină de carii. O repari toată.

alfa 3

Și din auzite și testate, Alfa nu stă prea bine (sunt indulgent) la capitolul electrice. Dacă ea vrea să facă precum o discotecă și să nu-ți arate kilometrajul, ori să-ți clipocească tot bordul, va face asta. E independent, ce piesele ei. Unde mai pui că uneori nu vrea să plece. Că nu vrea ea. Cine ești tu să-i spui ce să facă? E pe stop și e nervoasă. PUNCT!

Alte aspecte importante vis-à-vis de Alfa Romeo? E făcută pentru condus. Cel puțin în modelele mai vechi din 2000 nu s-au gândit să pună suport pentru pahar, sau alte nimicuri d-astea care să-ți ușureze călătoria. Ai un volan, un scaun, un bord, ce-ți mai trebuie?

Dar de departe cel mai important aspect e consumul.

Nu știu cum sunt cele mai noi modele, dar chiar și despre astea am auzit că-ți vinzi rinichii pentru un drum mai lung. Nu contest faptul că poate-s eu puțin zgârcit când vine vorba de benzină, dar consumă. Uneori rămâi cu impresia că ești și f*tut și cu banii luați.

alfa 5

Acestea fiind zise, cumpărați Alfa Romeo. Sunt mașini frumoase și poate așa-i convingem pe producători să le facă și mai bune.

Să nu credeți că ăsta-i un text-reclamă ca să-mi vând eu mașini. Vreau doar s-o fac de râs. O Alfa Romeo nu se vinde. Pleacă ea când se satură de tine. D-aia mă tot uit spre parcare. O văd cum mă privește disprețuitoare… parcă-mi spune că n-o merit… mi-a zis mama să-mi găsesc una cuminte, de casă…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.