Georgeisme
Numele meu este anxietate și am George Bonea.

E minunat să-ncepi anul cu un bou pe capotă

Imaginează-ți că ești taximetrist în București. Viața-i grea. Oricât de mult bun simț ai avea tot în oala șoferilor nașpa ești băgat.

C-așa-i românul, generalizează.

Toți taximetriști sunt hoți, toți ungurii vor să ne fure Ardealu`, toți grașii sunt grași din vina lor.

E greu pentru unii să-nțeleagă că nu poți avea condiții de Uber/Taxify și în taxi. Asta nu-i o scuză să înșeli, să negociezi tarife, ori să ceri bacșiș, dar eu nu pot cere unui taximetrist să-mi dea apă, bomboane și-o banchetă dezinfectată, în contextul în care are un plan de realizat la final de zi, un cazan de mașină și zeci de bețivi și dubioși care-i urcă în mașină anual.

Bonea, stai puțin! Și-n Uber/Taxify urcă bețivi și oameni nașpa!”, vor spune unii șoferi din aplicații. Da, dar raportul de vomă/banchetă e net superior în favoarea taximetriștilor. Și una-i să fie mașina personală… sunt multe aspecte de care e bine să ținem cont.

Oricum, plecasem de la altceva.

Știrea de mai jos.

În 99,9% din cazuri nu-s de acord cu taximetriști care-și lovesc/înjură potențialii clienți, ori cheamă colegi la intimidare, dar în cazul de mai sus trebuie să-l aplaud pe șofer pentru cum a reacționat.

Să-ți urce un bou pe capotă, că n-ai vrut să-l iei, să-ți dea cu pumnul în parbriz, să facă scandal, să ajungi la Poliție… și să nu-l lovești la aură. Un munte de calmitate, cum se zice.

Dar serios, de ce ai face asta?

De ce te-ai da erou pe bulevard? N-a vrut să te ia? Te-ai gândit că poate are dreptul să-și selecteze clientela și tu pari genul de om în stare să se suie pe capotă dacă nu-i convine ceva? Te-ai gândit că pari tâmpit? Nu te-ai gândit pentru că tâmpiții nu-s capabili de introspecție.

Era beat”. Nu cred. Cred că era prost.

Și fie, să zicem că ai negociat cu șoferul și-a zis că nu te duce două stații de tramvai fără 50 de lei. Se închide ușa mașinii, se înjură civilizat printre dinți și gata. Poate nițel Facebook-shaming și-o plângere la firmă. Dar să te sui pe capotă și să te lași plimbat pe bulevard, să dai cu pumnul în parbriz și apoi să stai în prima zi a anului la secția de Poliție…

Bă, pe tine taxiul trebuie să te ducă doar la Bălăceanca. Atât!

Oricât de mult am antipatiza breasla taximetriștilor, nu cred că-n situația de mai sus putem lua partea „clientului” isteric. Chit că avea șoferul maimuță-n aparat n-ai cum să aperi boul de pe capotă.

Am auzit de la mai mulți șoferi de Uber/Taxify că Firea a reușit să-i prostească pe taximetriști. Mai ales pe ăia care au protestat anti-Uber/anti-Taxify. Cumva primărița a înăsprit regulile în taximetrie, dar Uber/Taxify se pot adapta cu ușurință.

Și (cică) Pandele deține firma Pelicanul. Nu cu numele, ci prin terți.

Și Pelicanul a băgat 100 de mașini la Uber, cu un comision de 15-16%, nu 25% cât plătesc ceilalți șoferi.

Ce înțeleg eu din cele de mai sus e că prostimea a protestat și Firea se descurcă…

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.