Numele meu este anxietate și am George Bonea.

E bine că se va studia Religia doar la cerere?

La întrebarea de mai sus vreau să răspund astfel încât să fac abstracție de faptul că sunt ateu (antiteist mai exact, dar să nu aprofundăm asta acum). Altfel aș spune „da” și gata postarea.

Ce înseamnă școala fără ora de religie?

Multe. Practic s-a dat o palmă unui sistem vechi de zeci de ani. Nu-i o victorie mare pentru nimeni, că nu aici se dă bătălia mare ci acolo unde oamenii se bombardează pentru supereroi. E doar o reformă. Cu asta reducem din costurile plătite cu salariile preoților ce predau prin școli. O să-mi spuneți că rămân oamenii fără locuri de muncă și e o afirmație justă, dar cred că o corporație precum BOR e în stare să îi reintroducă pe șomeri în sistem: firmă de închirieri biciclete sfințite, firmă de taximetrie pentru credincioși (Sfinți Taxi), ori cine știe ce bijniss le mai vine în minte. Deci n-or să moară de foame. O să fie cel mult un post mai lung.

Ce înseamnă pentru elevi? Hai să fim sinceri, mulți sunt preafericiți că au scăpat de o materie în plus, ajung mai devreme acasă, la birt, la fotbal. Prea puțini își pun întrebări despre importanța orei de Religie. Unii omit faptul că există la fiecare kilometru o „oră de religie” și se numește biserică. Ceilalți se bucură, că doar sunt rockeri/sataniști/atei/neînțeleși/neinteresați/cineeDumnezeusămăjudecepeminecândoamenimordefoame?/ș.a.m.d. Ale tinereții valuri.

Dacă am pornit pe acest drum mă aștept la și mai mult.

Religia e doar simbolică (mamă, ce am zis-o!). Poate îi învățăm pe elevi (I-XII) pictură, nu să devină pictori (unii nu-s talentați), muzică, nu să devină muzicieni (unii nu-s Inna), ori matematică elementară nu …. completează cu orice știi în plus din matematică și nu ți-a folosit la nimic după liceu. Asta se aplică la foarte multe materii, dar cele enumerate mi-au venit repede în cap.

Hai să producem specialiști într-un domeniu nu atotștiutori în totul, dar nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.