Donează și tu un deget pentru „prietenii” xenofobi din Italia

Unui român din Italia i-au fost tăiate două degete de la mână pentru simplul fapt că este român. Și că se afla la locul nepotrivit, pe stradă, pe lângă trei descreierați. Știm deja că românul nu-i etnic rom pentru că acest aspect n-a fost relatat de presa din România. Dacă era rom știrea începea așa „Un țigan român a fost…”. Nefiind etnic știrea a simplă: „românul”.

Cât despre cei trei vigilanti poliția a descoperit că erau drogați. Iarbă și cocaină. Și că-s membrii unei grupări de extremă-dreapta. Acum, nu mă relaxează faptul că doar niște extremiști au putut să se preteze la un astfel de gest pentru că știm că-s mulți italieni/spanioli/englezi/francezi/români care gândesc în termeni foarte violenți despre străinii din țara lor. Da, fără stimul nu pui mâna pe cuțit să tai degete, dar e ca-n cele 10 Porunci: „Să nu râvnești la degetul aproapelui tău”. Și din păcate mulți poftesc la mai mult de un deget. Ar da și cu barda-n cei care „le fură locurile de muncă”.

Dacă presa din Italia a relatat subiectul? Un singur ziar. Restul probabil și-au prins degetele cu alte subiecte.

Pentru că-i bine să-ntoarcem și celălalt obraz vă invit pe toți să donăm câte un deget pentru xenofobii planetei, în special pentru cei trei italieni. Puteți să-l donați cu tot cu topping, extra-brânză, salam, ori stropit cu ulei de măsline și condimente. Nu știu, lăsați imaginația să zburde. În schimb fiți cumpătați cu xenofobii. Știți cum sunt, le dați un deget și vă iau toată laba.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.