Cea mai bună pizza Vs. cel mai prost sandvich

Reclama e importantă. Foarte importantă. Mai ales când auzi de la un cunoscut „bă, am mâncat cea mai bună pizza din România!”. Dar până să vă spun unde-i „cea mai bună pizza din România”, hai să vă spun unde-i cel mai prost sandvich din țară.

Scurt istoric:

mancareVă mai amintiți de Gregory`s? Cică se mai găsesc câteva prin țară, dar tsunami-ul de fast-food-uri din ultimii 5 ani a reușit să-l acopere cu totul. În facultate eram un client destul de fidel. Îmi aduc aminte că-mi făceam un sandvich uriaș cu 10 lei și alegeam eu ingredientele. Și erau bune. Mi-au zis unii că au văzut gândaci pe jos, dar până nu-i vezi tu nu crezi.

Că așa se zvonea și despre Sheriff`s (își mai amintește cineva? Vis-a-vis de Cocor?) că-i o mizerie, dar de câte ori am mâncat acolo a fost minunat. Aveam 7-8 ani și aveau un meniu la care primeai o șapcă cu un ventilator în cozoroc. Cât de tare-i asta?

Revenind. La Gregory`s erau sandvich-uri bune. Chiar lux în comparație cu  rășina scumpă și fadă de la Subway. Dar Gregory`s nu mai e și-n București nu există Planet (Timișoara) sau Bizo (Baia Mare). Așa că-ntr-o după-amiază m-a pălit foamea-n zonă la Carrefour Orhideea. Și-n Carrefour (toate) în zona de mâncare au și un loc al lor. Nu Subway, nu Mc, nu KFC.

Practic mâncare de la Carrefour. Dar nu-i nevoie să intri în hipermarket. Cum ieși pe la casele de marcat. O să recunoașteți tejgheaua, e aia unde-i coadă kilometrică la hot-dog de 1 leu. Acolo au și sandvich-uri. La 4-5-6 lei. Cu tot felul de mezeluri și legume care din vitrină par mâncabile. Dar nu sunt. E o minciună. O felie de mezel într-o baghetă care are gust de burete de vase, „pâine” umplută cu murături (vara?), muștar și sictir. Cum s-o spun mai exact… sandvich-ul ăsta-i ca o partidă de sex în saună. În geci de piele căptușite. Acestea fiind zise, ăsta cred eu că-i cel mai prost sandvich pe care l-am mâncat vreodată.

Acum mă duc să mă spăl iar pe dinți.

mancare 2

Vorbind de pizza, mi-a fost recomandată cea de la Brothers (zona Floreasca, strada Chile), ca fiind „cea mai bună din România”. Acum, de când mă ocup cu treaba asta (mâncatul), am încercat pizza și-n Iași, Timișoara, Constanța sau Târgu Mureș. Nu prea ai cum s-o greșești. Exceptând Râmnicu Vâlcea, unde-ntr-un local „pizza cu fructe de mare” e de fapt „pizza cu UN fruct de mare”. Dar am înțeles că a fost un an greu pentru creveți în Rm. Vâlcea.

mancare 3

 

Cred că blatul face diferența, nu? Și da, la Brothers e un blat excelent. Eu nu mănânc niciodată marginea la pizza (sunt genul ăla), dar acum n-am putut să zic pas. Topping foarte bun, unde mai pui că meniul e plin cu tot felul de combinații interesante.

Dar de departe cel mai bun lucru sunt prețurile. O pizza mare și foarte bună sare rar de 25 de lei. Asta-i un lucru fabulos când te gândești că-s altele prin oraș care ajung lejer la 30-35 de lei și nu-s cine știe ce (undeva-n cortexul cerebral a rămas că Jerry`s Pizza e prea scumpă pentru cât oferă, cum nici pizza de la Domino`s nu mi-a părut fabuloasă. Da, au aproape aceleași prețuri, dar meh…).

mancare 5

 

Legat de Brothers, vă recomand să mergeți la ei că-i terasa mică, intimă și liniștită. Bine, puteți comanda, dar e frumos la ei. Și să nu uit, frații care dețin afacerea au fost și la Românii au Talent. Sigur ajută și asta la imagine, dar blatul rămâne bun chiar dacă a trecut sau nu pe la 10 cm de făina de pe fața Răduleascăi.

Întrebarea e: să fie asta cea mai bună pizza din București? Din țară? Sugestii?

Un răspuns

  1. Salut,
    Dupa parerea mea Jerry’s e top class, intr-adevar era scumpa. De ce zic era scumpa, pana acum un an cea mica era de 20cm, acum au facut-o la 25 cm, de staturi lejer, si cele mai scumpe sunt in jur de 17 ron, recomand Mexico cu sos alb. Alta pizza buna pentru comenzi casapizza, e mai scumpa dar au o oferta la pizza mare primesti orice pizza medie gratis, la pizza medie primesti pizza mica gratis, ajungi tot acolo ca bani, au ingrediente mai calitative. Cel putin cea quatro formaggi e plina de gorgonzola. Ca localuri, e foarte buna la Pub18 in Regie, bigbrotherpizza, ceva de genul, fac si comenzi. Cam asta ar fi topul meu. Primele 2 fiind la egalitate dar nu prea poti sa le compari, se prepara diferit.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Texte pe mail: