Disperarea când îmi vine rup sutana de pe mine

E oficial, BOR a intrat în sevraj.

Au abandonat tehnica folosită în campaniile electorale prin care preoții din fiecare parohie le spuneau enoriașilor la slujbă să facă vrute și nevrute. Și-au dat seama că dacă Iohannis a câștigat alegerile cu ajutorul necuratului de Facebook și ei se pot face frate cu Dracu`, cel puțin până-și înscriu românii plozii la orele de Religie și-o să vadă tot poporul cât de utilă-i această materie.

E marketing mult la mijloc. Altfel apărea PreaFericitul Daniel la TV și pe Facebook și-i încuraja personal pe părinți să-și dea copiii la Religie, dar și-au dat seama toți din staff-ul lui că dă prost la imagine să folosești un raper în sutană pe post de imagine a sincerității și simplității. Așa că au apelat la vedete. Practic revedem campania lui Ponta, doar că Partidul BOR e mai puternic și nu dă ulei și făină, ci locuri mai bune în Rai.

Daniel Buzdugan, Connect-R, Liana Stanciu, Ana Blandiana, Dan Puric și mulți alții și-au pus fața la bătaie pentru campania „Părinți pentru Ora de Religie”.

Problema e că filmulețele astea-s făcute exact în stilul acestei religii îmbătrânite și inadaptate. Daniel Buzdugan o susține c-o poezie? De ce? N-a găsit de la nimeni să fure o glumă vis-a-vis de înscrierea copilului la Religie? Connect-R vorbește precum un băiat de altar când putea să apară cu ochelari de soare și să spună „Mai dă-te-n religia mea!”. De Dan Puric n-are rost să vorbesc, nu vreau să-l supăr pe Mesia 2. Liana Stanciu? Ana Blandiana? Oameni care se consideră prea valoroși pentru a-și ține părerile despre religie doar pentru ei. Din păcate totul e-n zadar. Cei care țin la libertatea religioasă nu-și vor trimite copiii la spălare pe creier doar pentru că le vorbește Sofia Vicoveanca de valori.

Cred că trăim niște momente de cotitură pentru o corporație precum BOR. Echivalentă cu desecretizarea rețetei Coca-Cola, ori condamnarea produselor McDonald`s. Oamenii încep să-l vadă pe Dumnezeu în ei. Poate cu puțin noroc transformăm șantierul Catedralei Sărăcirii Neamului într-un mall. Știu, suntem sătui de mall-uri, dar măcar asta ar aduce o contribuție mai mare societății. Angajăm vânzători foști profesori de Religie.

Sursă foto: Adevărul – Adrian Boioglu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.